"KREVET I ORMARI SU SE STRAHOVITO LJULJALI"! Stanovnici Crne Gore za Republiku: Bilo je strašno, MISLILA SAM DA ĆE LUSTER PASTI DIREKTNO NA MENE!

Autor: T.B. - M.R.

Svet

14.03.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorci ne spavaju od 4 sata jutros, kada ih je probudio jak zemljotres.

"KREVET I ORMARI SU SE STRAHOVITO LJULJALI"! Stanovnici Crne Gore za Republiku: Bilo je strašno, MISLILA SAM DA ĆE LUSTER PASTI DIREKTNO NA MENE!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Jak zemljotres potresao je Crnu Goru u ranim jutarnjim časovima. Potres je bio jačine 5,4 stepeni Rihterove skale na dubini od 15 kilometara. 

B.V. iz Herceg Novog za Republiku kaže da se toliko osetilo da su svi iz kreveta ustali, da vide šta se dogodilo.

- Krevet i ormari su se tako zaljuljali da sam skočila iz kreveta. Nije to dugo trajalo, ali je bilo strašno. Tek posle nekoliko minuta smo zapravo shvatili šta se dogodilo i iskreno i dalje smo u strahu da se ne ponovi - kaže ona.

- Zatresao se luster toliko jako da sam mislila da će da padne pravo na mene. Na šestom sam spratu, samo mi je bilo u glavi šta da radim ako se nastavi. Mrak napolju, sama u stanu, bilo je baš strašno. Nije dugo trajalo, ali sam pomislila da će se nastaviti, jer za jednim zemljotresom uvek bude još nekoliko. Samo sam se nadala da neće biti jaki - rekla je za Republiku J.J. iz Nikšića.

Podsećamo, nakon jakog zemljotresa usledio je niz manjih, a iz tamošnjeg Seizmološkog zavoda kažu da ih je bilo čak 30 jačine od 1,5 stepeni do 3,5 stepeni po Rihteru.

Osetio se duž celog Balkana

Kako su javljali stanovnici, potres se osetio i u Bosni i Hercegovini, ali i u Srbiji.

- Osetila sam da se trese krevet, ustala sam da vidim šta se dešava - rekla nam je čitateljka iz Prijepolja.

Ima materijalne štete

Kako su rekli nadležni, pričinjena je materijalna šteta, ali nema informacija o povređenima.

- Za sada nemamo informacije o većim materijalnim štetama, ali imamo o naprsnućima zidova u tom području i pada cigala sa krovova kuća - rekao je Miodrag Pešović, direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Crne Gore.

Postoji i jedan odron na mestu Golija, na lokalnom putu, zaključuje on za Vijesti Tv.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading