SRBIN NA BOLOVANJU ZBOG TRUDNOĆE? Neverovatan slučaj zloupotrebe bolovanja!

Autor:

Svet

08.03.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je samo jedan od primera koji ukazuje na to da postoje radnici koji koriste bolovanje iz nekih drugih razloga, a ne zbog stvarne bolesti.

SRBIN NA BOLOVANJU ZBOG TRUDNOĆE? Neverovatan slučaj zloupotrebe bolovanja!

Foto: Shuterstock

U Republici Srpskoj, situacija sa bolovanjem je daleko od idealne. Naime, prema podacima, više od polovine radnika koji su dobili vanrednu ocenu privremene nesposobnosti za rad, vratilo se na posao. Ovo ukazuje na to da postoji zloupotreba bolovanja iz drugih razloga, a ne samo zbog stvarne bolesti.

Jedna od neobičnih situacija je slučaj gde je muškarac dobila doznaku za bolovanje sa obrazloženjem da "održava trudnoću".

Ovo je samo jedan od primera koji ukazuje na to da postoje radnici koji koriste bolovanje iz nekih drugih razloga, a ne zbog stvarne bolesti. Direktor jedne firme ističe da je veoma mali broj radnika koji koriste bolovanje zbog stvarne bolesti, dok većina izostaje sa posla iz drugih razloga.


Jedan od izazova u suzbijanju zloupotrebe bolovanja jeste nedostatak službenih dokaza. Direktor firme iz Republike Srpske ističe da i pored saznanja o zloupotrebi, nedostaju službeni dokazi jer nije moguće tražiti podatke od graničara o prelasku granice. Ovo predstavlja ozbiljan problem u suzbijanju zloupotrebe bolovanja i stavlja poslodavce u tešku situaciju.

S obzirom na alarmantne podatke o zloupotrebi bolovanja u Republici Srpskoj, jasno je da su neophodne efikasnije mere kako bi se ova pojava suzbila. Poslodavci se suočavaju sa izazovima u otkrivanju i dokazivanju zloupotrebe, dok radnici koji zaista boluju mogu biti ugroženi nedostatkom adekvatne zaštite. Ova situacija zahteva hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih koraka kako bi se suzbila zloupotreba bolovanja i zaštitila prava stvarno obolelih radnika.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading