PROSUO NA DIREKTORA SUMPORNU KISELINU U TOKU DŽOGIRANJA! Srpski rvač, Marko L. (36) osuđen na 11 godina!

Autor: M.B.

Svet

20.02.2024

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko L. osuđen na 11 godina zatvora zbog napada sumpornom kiselinom.

PROSUO NA DIREKTORA SUMPORNU KISELINU U TOKU DŽOGIRANJA! Srpski rvač, Marko L. (36) osuđen na 11 godina!

Foto: Shutterstock

U ponedeljak, 19. februara ove godine, Srbin Marko L. (36) je osuđen na kaznu zatvora od 11 godina zbog napada na Bernarda Gintera (53), generalnog direktora Nemačke kompanije "Inogi". Napad se dogodio 4. marta 2018. godine, kada su Marko L. i Nuri T. isplanirali i izvršili napad na Gintera dok je džogirao u blizini svoje kuće, prosuvši mu sumpornu kiselinu na lice. Ginter je tom prilikom zadobio teške opekotine, a lice mu je i danas u ožiljcima.

Nuri T. priveden u Belgiji, a Marko L. uhapšen tokom takmičenja u rvanju

Nuri T., koji se vodi kao jedan od počinilaca ovog užasnog dela, priveden je 2021. godine u Belgiji, gde je kasnije osuđen na 12 godina zatvora u avgustu 2022. Marko L. je, s druge strane, priveden 2019. godine u Kelnu tokom takmičenja u rvanju, ali je tada pušten zbog nedostatka dokaza. Međutim, nakon ponovnog hapšenja, Marko se nalazi u zatvoru i sada je konačno osuđen na 11 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Marko L. povezan sa ozloglašenom moto-bandom "Anđeli pakla"

Marko L. je pre napada bio poznat po bavljenju sportom, a navodno je bio i pripadnik moto-bande "Anđeli pakla", koja je bila poznata po svojim kriminalnim aktivnostima. Takođe, radio je i kao telohranitelj nekim nemačkim kriminalcima i makroima.

Sumnje da je Marko L. plaćenik i uloga menadžera u napadu

Prema informacijama koje su prenosili nemački mediji, sumnjalo se da je Marko L. bio angažovan kao plaćenik, a iza napada se spekulisalo da stoji jedan menadžer, Ginterov konkurent. Prema tim spekulacijama, menadžer je želeo da preuzme Ginterovu poziciju, ali nije uspevao da napreduje u karijeri. Zbog toga je, navodno, dao novac Marku L. i njegovom saučesniku kako bi onesposobili Gintera i omogućili mu da napreduje. Ipak, još uvek nije poznato ko tačno stoji iza ovog napada, a presuda još uvek nije pravosnažna, prenose nemački mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading