ZAROBLJENICI I DALJE ČAME U JAMI: Ovo su novi DETALJI akcije spasavanja u Sloveniji, okončanje agonije se očekuje do 16 časova

Autor:

Svet

08.01.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija spasavanja počela je danas u osam sati ujutru zbog smanjenog vodostaja.

ZAROBLJENICI I DALJE ČAME U JAMI: Ovo su novi DETALJI akcije spasavanja u Sloveniji, okončanje agonije se očekuje do 16 časova

Foto: Credit: Sergio Pitamitz / Universal images group / Profimedia

Evakuacija petoro zarobljenih u Križnoj jami u Sloveniji će oko 14 časova, rekao je na konferenciji za medije komandant civilne zaštite Srećko Šestan. Prema poslednjim podacima, očekuje se da oni budu napolju oko 16 sati.

Prema njegovim rečima, voda koja je izazvala visok vodostaj došla je iz pravca Hrvatske, što je iznenadilo inače iskusne pećinske vodiče, prenosi Telegraf.

- Kada su se zarobljenici vraćali iz pećine, ustanovili su da je pećina delimično poplavljena, zbog čega su se povukli na bezbedno mesto - rekao je on.

Sandi Ćurk, komandant Civilne zaštite, objasnio je na konferenciji za novinare da je akcija spasavanja počela danas u osam sati ujutru zbog smanjenog vodostaja.

- Ronioci sa timom za podršku spasilaca koji brinu o transportu opreme okupili su se u osam sati. U devet sati svi su ušli u pećinu, a sada, pretpostavljamo, čamcem napreduju po vodi. Očekujemo da će izaći oko 16 časova, a spasavanje će biti uspešno završeno - poručio je on.

Zarobljeni ljudi će izaći iz pećine čamcem, u pratnji ekipe ronilaca, u slučaju da neko padne sa čamca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading