UHAPŠEN NEĆAK ALBANSKOG POLITIČARA! Šriveden zbog šverca PIROTEHNIKE, policija se šokirala kad je otvorila GEPEK (FOTO)

Autor: Kosovo Online

Svet

31.12.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje suvlasnika tržnog centra "Soravija" u Skoplju

UHAPŠEN NEĆAK ALBANSKOG POLITIČARA! Šriveden zbog šverca PIROTEHNIKE, policija se šokirala kad je otvorila GEPEK (FOTO)

Foto: Youtube/TV21/Facebook/Министерство за внатрешни работи / Мinistria e Punëve të Brendshme


Policija u Skoplju privela je suvlasnika tržnog centra "Soravija" Drina Ahmetija, inače nećaka Alija Ahmetija, lidera stranke vladajuće koalicije, Demokratske unije za integraciju (DUI).

Drin Ahmeti, koji ima 25 godina, priveden je sinoć nešto oko 20 sati.

"Policajci su zaustavili vozilo "rendž rover" kojim je upravljao D. A. i prilikom uviđaja pronašli su pirotehnička sredstva. D. A, iz sela Zajas - Kičevo, zadržan je u policijskoj stanici i nakon dokumentovanja slučaja biće dostavljen odgovarajući izveštaj", rečeno je za RSE u Ministarstvu unutrašnjih poslova.


Ministarstvo unutrašnjih poslova je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavilo fotografiju i saopštilo da je zaplenjeno 749 komada pirotehničkih sredstava. Nakon vesti o hapšenju Drina Ahmetija, odmah je reagovala opoziciona VMRO-DPMNE. "S obzirom da je Ahmeti iz "evropske koalicije", da li su pirotehnička sredstva koja je prokrijumčario njegov nećak Drin takođe evropska?", upitao je VMRO-DPMNE.

 

 


Poslovne aktivnosti Drina Ahmetija

Ime Ahmetijevog nećaka, sina njegovog brata, javnosti je postalo poznato u junu ove godine, kada je objavljeno da kupuje poslovnu zgradu u centru Skoplja vrednu milione evra. Tada nije saopšteno koliko je koštala kupovina tržnog centra, već samo da ima dug od preko 20 miliona evra. Sa 25 godina, Ahmetijev unuk ima nekoliko poslova. Pored kupovine Soravije preko kompanije "Tor Industries", Drin Ahmeti preko druge svoje kompanije, "Everest JD" poseduje i aktivnu koncesiju za eksploataciju krečnjaka u Zajasu.

Ovo hapšenje i optužbe koje su usledile dodatno bace svetlo na poslovne aktivnosti mladog Ahmetija, čime se otvaraju pitanja o poreklu njegovog bogatstva i poslovnih veza. Situacija je dodatno zakomplikovana činjenicom da je Drin Ahmeti rođak poznatog političara, što postavlja pitanje da li je njegova poslovna uspešnost povezana sa političkim uticajem. S obzirom na političke tenzije u Makedoniji, ovo hapšenje moglo bi da ima šire političke implikacije.

Reakcije javnosti

Ovo hapšenje izazvalo je burne reakcije u javnosti, posebno zbog veza koje Drin Ahmeti ima sa uticajnim političarem. Mnogi građani postavljaju pitanja o zakonitosti poslovanja mladog Ahmetija i traže transparentnost u istrazi koja će rasvetliti sve okolnosti ovog slučaja. Takođe, opoziciona stranka VMRO-DPMNE iskoristila je priliku da kritikuje vladajuću koaliciju, postavljajući pitanje da li su pirotehnička sredstva koja je Drin prokrijumčario takođe "evropska", aludirajući na političku povezanost sa evropskom koalicijom.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će hapšenje Drina Ahmetija imati političke posledice u Makedoniji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Makedonac

01.01.2024 04:26

Zamislite ima veliki trgovacki centar u centru Skopja, rudnike, gradzevinske firme a svercuje 700 kutija petardi u gepek. Ali kako biva kod nas brzo ce ga pustiti jer mafija vlada sa Makedonijom