CRNOGORCI PRIPREMAJU EVAKUACIJU IZ IZRAELA: Konzuatu se javilo 35 državljana, njih 19 želi da se vrati

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći o državljanima koji su izrazili želju da napuste Izrael, crnogorski ministar spoljnih poslova je rekao da je reč o ljudima na privremenom radu, sportistima i turistima.

CRNOGORCI PRIPREMAJU EVAKUACIJU IZ IZRAELA: Konzuatu se javilo 35 državljana, njih 19 želi da se vrati

Foto: Shutterstock

Crnogorskom konzulatu u Tel Avivu se direktno ili posredstvom Ambasade Srbije javilo 35 državljana Crne Gore, od kojih je 19 izrazilo je želju da se vrati, izjavio je danas državni sekretar crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova Robert Markić.

On je istakao da je u pripremi evakuacioni let za sve crnogorske državljane koji su ostali u Izraelu, i to u saradnji sa državnoim kompanijom To Montenegro i počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom, prenele su Vijesti.

Govoreći o državljanima koji su izrazili želju da napuste Izrael, on je rekao da je reč o ljudima na privremenom radu, sportistima i turistima.

- Formiran je krizni tim koji radi na pripremi (evakuacije), a kako bismo u uslovima narušene bezbednosti u Izraelu uspešno realizovali evakuaciju naših državljana, važno je da nam što pre dostave precizne lične podatke i mesto gde se nalaze - rekao je Markić i pozvao državljane Crne Gore koji se nalaze u Izraelu da se što pre jave Ministarstvu spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading