OD TANIE I DALJE NI TRAGA NI GLASA: Devojka iz Kanade (23) nestala u Doboju još 4. jula, potraga NE DAJE REZULTAT, očajni otac moli za bilo kakvu INFORMACIJU

Autor:

Svet

07.08.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za Taniom Varajić (23) iz Kanade, koja je nestala u Doboju 4. jula, još traje, a policija i roditelji i dalje apeluju na građane da prijave svaku informaciju o njenom kretanju.

OD TANIE I DALJE NI TRAGA NI GLASA: Devojka iz Kanade (23) nestala u Doboju još 4. jula, potraga NE DAJE REZULTAT, očajni otac moli za bilo kakvu INFORMACIJU

Foto: Printscreen

Otac Dejan Varajić rekao je novinarima da je Tania kod bake u Doboj doputovala 25. juna, i da do dana nestanka nije napuštala ovaj grad. On kaže da na Tanino kretanje u momentu nestanka ukazuje samo jedan snimak sa nadzorne kamere u Ulici Jug Bogdana, a da nisu pomogli ni podaci sa njenog mobilnog telefona koji nije ponela sa sobom nakon što je izašla iz stana.

Otac nestale devojke nije upoznat da li je tokom boravka u Doboju sklopila prijateljstva, sem da se jedne noći kući iz Vidovdanske ulice vratila sa jaknom koja nije bila njena. Varajić kaže da su potragu proširili i na područje Banjaluke, gde Tania ima tetku, ali i druge gradove poput Dervente, zahvalivši svim ljudima dobre volje i službama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji se nesebično angažuju da ona bude pronađena.

S obzirom na to da je Tania državljanka Kanade o njenom nestanku obavešteni i Europol i Ambasada SAD u BiH. Varajić je, prenosi portal Radiosarajevo, apelovao da svi koji su na bilo koji način, direktan ili indirektan, imali kontakt sa devojkom ili imaju neku informaciju da slobodno podele sa njim ili policijom.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj Dragan Sušić kaže da intenzivna potraga šireg područja, uključujući i korita reka, u koju su angažovani i spasilački tim iz Doboja, pripadnici Gorske službe spasavanja Zenice i Sarajeva, do sada nije dala rezultat.

Nestanak Tanie policiji je prijavljen 4. jula, a da je raspis o potrazi objavljen već sutradan u slučaju da še zatekne na graničnom prelazu. "Izvršen je uvid u više stotina sati video-nadzora iz sistema Policijske uprave i sa privatnih objekata. Nažalost, samo je uočeno njeno kretanje prilikom izlaska iz same zgrade", izjavio je Sušić.

Naveo je i da je izvršena razmena informacija sa Ambasadom Kanade u Budimpešti te oficirom za vezu kanadske policije, od kojih se u narednom periodu očekuju određeni podaci.

Iz Policijske uprave Doboj ranije je saopšteno da je Varajićeva sitnije građe, visoka 163 centimetra, teška 54 kilograma, kratke smeđe kose i plavih očiju. Na sebi je imala belu majicu i sivu trenerku, a na nogama nije imala obuću. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading