MITROPOLIT AMFILOHIJE GLASAO PRVI PUT U ŽIVOTU! Za spas svetinja i slobodu Crne Gore

Autor:

Svet

31.08.2020

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije glasao je juče prvi put u 82. godini na parlamentarnim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Amfilohije glasa

Na pitanje da li očekuje da Crna Gora posle izbora bude ista, mitropolit je rekao da očekuje da mir i Hristova ljubav bude na svim žiteljima Crne Gore, posebno na onima koji učestvuju na izborima:

- To je ono što želim i što svima prenosim kao blagoslov Svetog Petra Cetinjskog. Nema nemira, samo mir božji i ljubav Hristova.

Glasanje mitropolita izazvalo je veliku medijsku pažnju, pa čak i iznenađenje pojedinih članova komisije. Da mitropolit prvi put koristi biračko pravo, videlo se i kad je u jednom trenutku zatražio pomoć oko procedure, odnosno ubacivanja listića u glasačku kutiju.

Zanimljivo je da Amfilohijeva lična karta nije prošla proveru iz prvog pokušaja, odnosno elektronski čitač nije uspeo da očita podatke.

 

I mrtvi glasaju za Đukanovića

U Zlatici na biračkom mestu OŠ "Dragiša Ivanović" BM24 na biračkom spisku bili su upisani ljudi koji su preminuli.

Birački odbor je sačinio zapisnik povodom tog slučaja.

- Lice koje je umrlo upisano je u birački spisak. Birački odbor je sačinio zapisnik. Veći broj birača fotografiše svoj glasački listić, što predstavlja kršenje člana 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika - saopštio je na Tviteru Centar za monitoring i istraživanje u Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading