IZ GREŠAKA SE UČI! Evo kako je Alkaraz ODBIJEN na poznatom TURNIRU! Svanulo teniseru koji je NAMUČIO Novaka!

Autor:

Sport

08.02.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser je tada bio u usponu karijere.

IZ GREŠAKA SE UČI! Evo kako je Alkaraz ODBIJEN na poznatom TURNIRU! Svanulo teniseru koji je NAMUČIO Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Nekada proslavljeni teniser, a danas direktor turnira u Roterdamu, Ričard Krajiček evocirao je uspomene kako je odbio Karlosa Alkaraza, kada mu je zatražio specijalnu pozivnicu za njegov turnir.

Od tada je prošlo tri godine, te 2021. Alkaraz je još uvek bio "anonimus" za sam vrh svetskog tenisa, pa mu je bila potrebna specijalna pozivnica da bi igrao u holandskom gradu, odnosno na turniru iz serije 500.

Ipak, prema njegovim rečima, Ričard je tada napravio grešku, pa je specijalnu pozivnicu udelio Endiju Mareju iz Velike Britanije.

Foto: www.profimedia.rs

Dino Prižmić je dobio specijalnu pozivnicu za Roterdam

- Pre tri godine Alkaraz je zatražio specijalnu pozivnicu da bi igrao u Roterdamu. Odbio sam ga i pozvao Marija. Osamnaest meseci kasnije, postao je prvi na svetu. Nadam se da neću ponoviti tu grešku ponovo - rekao je Krajiček.

Kako bi uverio ceo svet da je naučio lekciju, Holanđanin je ove sezone specijalnu pozivnicu uručio Dinu Prižmiću, mladom hrvatskom teniseru, koji je namučio Novaka Đokovića u prvom kolu Australijan opena.

ATP turnir u Roterdamu igra se od 11. do 18. februara, a titulu neće braniti Danil Medvedev, koji ne učestvuje zbog umora i povrede desnog stopala.

Kada je u pitanju "Karlitos", njega u februaru čeka turneja po Južnoj Americi, gde brani finale i titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading