ARAPI "KUPILI" ĐOKOVIĆA: Novak nije mogao da odoli NEVEROVATNOJ ponudi

Autor:

Sport

06.02.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole će samo za pojavljivanje na turniru dobiti nepristojan iznos na čeku.

ARAPI "KUPILI" ĐOKOVIĆA: Novak nije mogao da odoli NEVEROVATNOJ ponudi

Foto: Tanjug/AP

Lova do krova za Novaka Đokovića i drugove! Najbolji teniser sveta učestvovaće na egzibicionom teniskom turniru "Šest kraljeva slemova" u Saudijskoj Arabiji, a sada je otkriveno i koliko će mu taj turnir doneti novca.

Prvi teniser sveta će igrati na turniru  u sklopu kulturnog i zabavnog festivala u Rijadu, a osim Srbina učestovaće Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner, kao grend slem šampioni, kao i Holger Rune. Ovaj neobičan sastav učesnika privlači pažnju javnosti i postavlja pitanje kakav će biti ishod ovog takmičenja.

Egzibicioni turnir će se održati tokom ATP sezone u oktobru pa ne čudi da će bogati Arapi morati dobro da odreše kesu. Samo učešće na ovom turniru igraču će doneti izuzetnih 1,5 miliona dolara, dok pobednik turnira dobija ček na neverovatnih šest miliona dolara. Ove izuzetno velike novčane nagrade dodatno podižu nivo interesovanja za ovaj događaj.

S druge strane, Rafael Nadal, koji je nedavno postao ambasador Teniskog saveza Saudijske Arabije, izjavio je da se raduje ovom turniru, naglašavajući svoje uzbuđenje zbog prvog nastupa u Rijadu. Ovo ukazuje na značaj koji ovaj događaj ima za razvoj tenisa u Saudijskoj Arabiji i na ambicije da se ova zemlja pozicionira kao značajan faktor u svetu tenisa.

Podsetimo, Saudijska Arabija je već domaćin završnog turnira za mlade igrače do 21 godine u Džedi, a razgovori su u toku o mogućoj organizaciji WTA finala. Ova inicijativa ukazuje na ambicije ove zemlje da postane značajan centar teniskih dešavanja i da privuče vrhunske takmičare iz celog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading