NOLE I KARLITOS PREDVODE ELITU! Saudijci ORGANIZUJU "Kraljevski slem"! Već su poznata ŠESTORICA učesnika!

Autor:

Sport

05.02.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković predvodi asove "belog sporta".

NOLE I KARLITOS PREDVODE ELITU! Saudijci ORGANIZUJU "Kraljevski slem"! Već su poznata ŠESTORICA učesnika!

Foto: printscreen/Instagram/Djoker Nole

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Saudijska Arabija se ne zaustavlja kada se radi o ulasku u tenis. Prema pisanju ruskih medija, Rijad će u oktobru organizovati basnoslovnu egzibiciju, na kojoj će učestvovati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Zvaničan naziv turnira je "Šestorica kraljeva Grend slemova", a jedini koji se ne uklapa u ovu priču je Danac, jer nikada ne samo da nije osvojio neku od najvećih titula, nego nije bio ni u završnici. Međutim, u današnjoj generaciji asova nema baš mnogo osvajača turnira velike četvorke, mada su organizatori mogli da pozovu Dominika Tima, koji je 2020. pobedio na US openu ili Hrvata Marina Čilića, šampiona istog turnira 2014.

Verovatno je presudila situacija da su i Austrijanac i Hrvat daleko od nekadašnjeg nivoa pa je pozvan sedmi teniser sveta sa severa Evrope.

 

 

Još nije objašnjen format turnira, da li će se igrati u dve grupe po trojica ili će biti kao nekadašnja egzibicija Mubadala u Abu Dabiju – prva dvojica učesnika slobodni, pa u polufinalu čekaju pobednike četvrtfinala.

 

 

Saudijci ne kriju ambicije da njihova zemlja postane centar svetskog sporta. Već su uvezli brojne fudbalske zvezde, vrhunski golf se odomaćio kod njih, a sledeća želja je "beli sport".

Još se lome koplja da li će WTA prihvatiti poziv da domaćin ovogodišnjeg završnog Mastersa bude Rijad, a od jesenas se Nekst Gen, turnir za najbolje tenisere do 21 godine, održava u Džedi.

Pregovara se da od 2025. jedan od mastersa 1.000 održava u Rijadu, mada još nije jasno da li će zameniti neki od postojećih ili će biti dodat kao deseti turnir ove kategorije.

 

 

Saudijska prestonica je 2019. prvi put otvorila vrata vrhunskog tenisa organizujući egzibiciju Dirija kup, na kojoj je pobedio Medvedev. Ove godine se odustalo od tog koncepta, umesto turnira održan je duel Đokovića i Alkarasa, prve dvojice tenisera na svetskoj listi.

Iako tačan termin još nije objavljen, pretpostavlja će da će biti u nedelji posle mastersa u Šangaju jer je to jedini termin u oktobru u kome se ne održavaju elitni turniri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading