ALKARAZ NAPRAVIO KOBNU GREŠKU I ZAPEČATIO SEBI SUDBINU: Đoković počeo da gazi zbog mladog Španca

Autor:

Sport

23.11.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak otkrio kako je postao zver koja je izdominirala u finišu sezone.

ALKARAZ NAPRAVIO KOBNU GREŠKU I ZAPEČATIO SEBI SUDBINU: Đoković počeo da gazi zbog mladog Španca

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Jel znate kada je Novak Đoković poslednji put izgubio na teniskom turniru? Ne računajući Završni masters sezone u Torinu gde poraz od Janika Sinera u grupi nije ostavio veće posledice, Noleta je poslednji put pognute glave sa terena ispratio Karlos Alkaraz u finalu Vimbldona.

Od tada do danas srpski as je osvojio masters u Sinsinatiju, US open, mastars u Parizu i ATP finale u Torinu, pa mu je skor u 2023. godini 55-6 sa sedam osvojenih titula. Upravo je poraz od Alkaraza u finalu njegovog omiljenog turnira naterao Novaka da podigne nivo igre, a upravo je Španac jedan od tenisera koji je platio najveći ceh svojom "krivicom", otkrio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ako analiziram godinu, mogao bih da kažem da je za mene bilo dobro što sam izgubio od Karlosa, to me je motivisalo za ostatak sezone. Od poraza na Vimbldonu sam dobio sve mečeve osim sa Sinerom u grupnoj fazi u Torinu. Nemam grižu savesti. Trudim se da gledam napred i u svim velikim finalima koje sam izgubio uvek je postojao razlog. Pokušavam da učim iz toga i iskustvo gubitka u finalu grend slema me još više motiviše - rekao je Đoković za španski As.

On je otkrio da je osvajanje 98. titule u karijeri došao veoma blizu i tog rekorda jer ih Rodžer Federer ima 103 a Džimi Konors 109.

- Verovatno je sledeći cilj da osvojim najviše titula. Želim da nadmašim Konorsa. Uvek su na horizontu novi rekordi koji se mogu obarati. Takože, želim da pišem sopstvenu istoriju, to je najvažnije. Da bih osvajao najveće titule, moram da održim nivo intenziteta, posvećenosti i motivacije - dodao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading