DO-MI-NA-CI-JA! Novak srušio BOMBARDERA iz Vroclava i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona! Tamo ga čeka ŽILAVI Rus!

Autor:

Sport

10.07.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković nastavio put ka osmoj tituli u Londonu i 24. grend slem peharu.

DO-MI-NA-CI-JA! Novak srušio BOMBARDERA iz Vroclava i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona! Tamo ga čeka ŽILAVI Rus!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 3:1 (7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 5:7, 6:4).

Nije bez razloga Hurkač stigao do osmine finala bez izgubljenog seta. Razornim servisima mučio je Đokovića tokom celog prvog seta, gde prvi reket Srbije jednostavno nije imao rešenja da odgovori na “bombe” koje je slao Poljak.

Otišlo se u taj-brejk, koji je lose počeo za Noleta, jer je poljski as imao vođstvo od čak 6:3. Tada je Nole pokazao zbog čega je najuspešniji u istoriji, dodao gas i sa pet vezanih poena, uvodni deo igre rešio u svoju korist, preokrenuvši situaciju na terenu i trijumfovavši sa 8:6.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Uprkos gubitku seta, Hurkačevi servisi nisu posustali. Nastavio je i u drugom setu da maltretira Đokovića, sevali su asovi 18. tenisera sveta, na koje Nole nije imao odgovor. Istina, ukazala se Srbinu šansa za brejk u četvrtom gemu ovog perioda, ali su siloviti udarci “bombardera” iz Vroclava učinili da se odbrani.

Taj-brejk je rešavao i pobednika drugog seta, koji je, zanimljivo, završen istim rezultatom kao i prethodni, sa 8:6 u korist Srbina! Iako je ponovo imao mini brejk prednosti, Hurkač je sopstvenim greškama doprineo da Novak stigne do preokreta i sa dva vezana gema kod 6:6, udvostruči vođstvo u setovima, posle čega su oba tenisera poslata u svlačionice, a meč prekinut zbog policijskog časa.

Duel je nastavljen u ponedeljak popodne, a nastavilo se u istom ritmu kao i dan ranije. Činilo se da će i treći set biti rešen u taj-brejku, pošto brejk lopti nije bilo ni na mapi. Ipak, u 12. gemu, pri vođstvu Poljaka od 6:5, Nole je podbacio i dopustio je rivalu da mu oduzme servis, odnosno da osvoji set.

Međutim, Novak je u četvrtom setu pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena, pošto je uspeo u sedmom gemu da oduzme servis jednom od najjačih servera na planeti, a u gemovima u kojima je on izvodio početan udarac je osvojio 20 do 21 poena.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv starog znanca Andreja Rubljova, pošto je Rus savladao Aleksandera Bublika iz Kazahstana sa maksimalnih 3:0.

NOVAK ĐOKOVIĆ - HUBERT HURKAČ
3:1 (7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 5:7, 6:4)

TOK ČETVRTOG SETA

6:4 - Kraj! Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona!

5:4 - Smanjuje prednost srpskog asa Hurkač, ali bi u narednom gemu mogao da bude kraj.

5:3 - Potvrđuje Nole brejk i sada je samo na gem od pobede.

4:3 - Brejk! Novak koristi treću brejk loptu u gemu i pravi ogroman korak ka pobedi i plasmanu u četvrtfinale najvećeg teniskog turnira na svetu.

3:3 - Prvi poen je Hurkač uzeo na Novakov servis u ovom setu, ali dalje od toga nije uspeo da ode.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

2:3 - Novak je otvorio gem osvojenim poenom na servis protivnika, potom je Hurkač preokrenuo na 40:15, pre nego što je Srbin uzeo još jedan poen, ali to je na kraju bilo sve što je uspeo da uradi.

2:2 - Još jednom Đoković nije protivniku prepustio poen u gemu na svoj servis.

1:2 - Vodio je Poljak 40:0, posle čega je Nole stigao do 40:30, ali ga je đusa koštala jedna neiznuđena greška.

1:1 - Novak sa nulom uzima prvi servis gem u četvrtom setu.

0:1 - Hurkač sigurnim servis gemom otvara četvrti set.

TOK TREĆEG SETA

5:7 - Šok! Hubert Hurkač pravi brejk i osvaja set! U najgorem mogućem trenutku, Poljak je odigrao gem iz snova na Novakov servis. Bilo je u jednom trenutku 15:40, Nole je spasao prvu set loptu, ali nije uspeo i drugu.

5:6 - Četvrti put u šest servis gemova u trećem setu Hurkač ne prepušta Đokoviću niti jedan poen.

5:5 - Ponovo Nole uzima gem sa jednim izgubljenim poenom. Prilično brzo se igra u Londonu danas.

4:5 - Hurkač po starom dobrom običaju osvaja gem, bez izgubljenog poena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hubert Hurkač

4:4 - Rutinski servis gem za srpskog asa, u kom je protivniku dozvolio da mu uzme samo jedan poen.

3:4 - Novak je ovog puta uspeo da uzme jedan poen na servis protivnika, ali to je bilo sve.

3:3 - Sada i Đoković osvaja gem sa nulom.

2:3 - Novi servis gem bez izgubljenog poena za bombardera iz Vroclava.

2:2 - Ovog puta je bilo 15:30 na Novakov servis, posle čega je najbolji ikada uzeo tre poena zaredom i izjednačio u ovom setu.

1:2 - Siguran servis gem za Hurkača, pa na ovom meču i dalje nema brejka.

1:1 - Nole je bio u problemu, pošto je Hurkač poveo 0:30, ali je onda Srbin uzeo četiri naredna poena.

0:1 - Poljak sa nulom osvaja prvi gem u nastavku.

Meč je konačno nastavljen, a prvi u trećem setu servira Hurkač.

15.33 - Novak i Hubert su izašli na teren, a publika ih je dočekala ovacijama.

15.20 - Beatriz Hadad Maja je predala meč Eleni Ribakini, pa se očekuje da Đoković i Hurkač uskoro nastave svoj duel na Centralnom terenu.

TOK DRUGOG SETA

Meč je prekinut zbog policijskog časa i nastaviće se u ponedeljak od 14.30 časova.

7:6 - IDEMOOOOOOOO NOLEEE!!! Vodi Đoković 2:0! U devetom gemu taj-brejka Hurkač je iskoristio priliku da iznenadi Đokovića i povede sa 5:4, ali je na svoj servis načinio grešku poslavši lopticu u mrežu i usledio je novi egal (5:5).

Do drugog mini brejka uzastopnog, Nole je došao u narednom poenu i potom je on servirao za osvajanje seta. Nije, međutim, realizovao ukazanu šansu i Hurkač je lob udarcem izborio još jedno izjednačenje (6:6). Riskantnim servisom, srpski as je došao do druge set lopte (7:6) na servis Hurkača, koji je poslavši lopticu u aut greškama "poklonio" drugi set Đokoviću, koji je slavio ponovo sa 8:6.

6:6 - Gledaćemo taj-brejk i u drugom setu. Približio se Nole na 30:40, posle silovitih udarac Hurkača, ali je Poljak duplom servis greškom omogućio Đokoviću da stigne do "đusa".

6:5 - Ne dozvoljava Đoković rivalu da mu ni zapreti, rutinski rešava svoje servise i sada je već obezbedio novi taj-brejk.

5:5 - Hurkač brzo odgovara na Novakovo vođstvo i još brže dolazi do izjednačenja.

5:4 - Još jedan gem za Đokovića bez izgubljenog poena, posle vođstva od 40:0 usledila je rutinska završnica i veoma je blizu osvajanja drugog seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

4:4 - Umalo Brejk! Sjajni udarci Novaka doveli su ga do 40:0 i tri vezane brejk prilike! Spasio je sve tri Đokovićeve šanse da mu oduzme servis, ali je pogrešio na mreži, pa je prednost opet otišla na stranu Srbina.

Usledila je neverovatna scena, u trenucima kada je već imao Hurkača, Nole je želeći da samo prebaci lopticu na njegovu polovinu se "upecao" u mrežu i propala je ogromna šansa za brejk. Četiri brejk lopte je spasio Hurkač u ovom gemu.

 

 

4:3 - Kratko traju i Đokovićevi servisi, bez ikakve prilike da se Hubert i ponada brejk loptama, bez izgubljenog poena ekspresno do 40:0, a potom i osvajanje četvrtog gema u drugom setu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

3:3 - Ludački servisi Hurkača se nastavljaju, upisao je Poljak 16. as u ovom meču. Pritom je napravio i prvu dvostruku servis grešku, koja je Đokoviću donela izjednačenje (30:30), ali su potom usledila dva asa i ponovo je egal.

3:2 - Ni špaga na kraju petog gema nije pomogla Hubertu da spreči Noleta da stigne do novog poena i još više se približi četvrtfinalu. Đokovićevi servisi teku po planu, Hurkač nije imao nijednu priliku za brejk u ovom duelu.

Foto: Tanjug/AP

 

2:2 - ŠTETA! Prvu brejk priliku u meču imao je Novak, međutim, Hurkač se izvukao sa dva asa i ne dopustivši Đokoviću da ni napadne tu šansu da mu oduzme servis, poentirao je.

2:1 - Imao je manjih problema Đoković, približio se Poljak na 40:30, ali to je bilo sve, jer je već u sledećem poenu Nole došao do novog vođstva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

1:1 - Odmah odgovara Hubert, njegov "dinamit" prilikom serviranja ne prestaje, ekspresno stiže do gema.

1:0 - Novak otvara drugi set sigurnim servisom, bez promašaja nastavlja gde je stao u prethodnom.

Počeo je drugi set.

TOK PRVOG SETA

Novak Đoković je dobio prvi set protiv Hurkača i vodi sa 1:0

7:6 - IDEMOOOOOOO, NOLEEEE! Čekao je šansu Hurkač i dočekao je u sedmom gemu taj-brejka, kada je iznenadio Novaka i poveo sa 4:3. Nova dva razorna servisa donela su mu ubedljivih 6:3, ali je Đoković sa tri vezana gema uspeo dva vrati mini-brejk i stigne do izjednačenja (6:6). Usledila je potom greška Poljaka, poslao je lopticu u mrežu, a Nole na vođstvo 7:6 drugim servisom stigao do konačnih 8:6 i vođstva u setovima!

6:6 - Gledaćemo taj-brejk u prvom setu, Hurkač je osvojio ponovo svoj servis.

5:6 - Nema rešenja Novak za projektile koje ispaljuje Hurkač kada servira. Ponovo Poljak sa "nulom" ekspresno rešava gem u svoju korist.

5:5 - Ponovo preti Hubert. Duplom greškom pri rezultatu 30:15, Novak je omogućio Hubertu izjednačenje (30:30), ali je onda fenomenalnim drop šotom pokazao zašto je najbolji svih vremena za novo vođstvo (40:30). Ipak, još jednom Đokovićevom neiznuđenom greškom, poljski teniser je iznudio "đus", međutim, usledile su njegove dve greške, pa se srpski as odbranio.

Foto: Tanjug/AP

 

4:5 - Najbliži je Đoković sada bio tome da oduzme servis Poljaku. Stigao je do "đusa", ali se Hurkač odbranio i na razliku uspeo da upiše i peti gem u meču. Šteta, bila je to lepa prilika za Noleta da stekne brejk u pravom trenutku.

4:4 - Neumoljiv je Nole na svoj servis. Uzeo je prvi poen Hurkač, a onda se Đoković "razbesneo" i sa četiri uzastopna poentiranja sigurno priveo osmi gem kraju.

4:3 - Kao i u prethodnom Novakovom gemu, sada Hurkač uzvraća na isti način. Silovitim servisima ne dozvoljava Đokoviću ni da zapreti, revanširao se Srbinu i sa "nulom" dobio četvrti gem.

3:3 - Ista meta isto odstojanje. Brzo, efektno, precizno, to su servisi Novaka Đokovića, tri gema i sva tri sa "nulom".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hubert Hurkač

3:2 - Nijedan od rivala ne popušta sa silovitim servisima, sada su Hurkačevi došli do izražaja i poljski as ne želi da dozvoli Đokoviću ni šansu da dođe do brejka.

2:2 - Uzvraća Novak na isti način, kao i u prethodnom, bez izgubljenog poena munjevito izjednačava rezultat.

1:2 - Ubojiti servisi sevaju od strane Hurkača. Đoković je izjednačio na 15:15, a posle toga Poljak beži na 40:15. Smanjio je Nole na 50:30, ali Hubert skraćuje sjajno lopticu i dolazi do nove prednosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

1:1 - Rutinskim servisima i prvim asom u okršaju sa Hubertom, Nole bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja.

0:1 - Hurkač je dobro otvorio duel, poveo sa 30:0, usledio je "poklon" za Đokovića koji nije propustio da smanji na 30:15, ali Poljak razornim servisima stiže do prvog gema u meču i vođstva.

Meč je počeo!

PRE MEČA

Na terenu su Srbin i Poljak! Uskoro kreće duel! Prvi put Nole ne počinje servisom meč, pošto je novčić pao na Hurkačevu stranu i on je birao.

Čekamo da na teren izađu Novak Đoković i Hubert Hurkač!

Završen je duel Ige Švjontek i Belinde Benčić, Poljakinja je trijumfovala sa 6:3 u trećem setu i izborila plasman u četvrtfinale. Uskoro treba očekivati na terenu srpskog i poljskog asa.

Na putu do osmine finala, Đoković i Hurkač nisu izgubili nijedan set!

Najbolji teniser ikada je pobedio Pedra Kačina iz Argentine, pa Australijanca Džordana Tompsona i grend slem šampiona Stana Vavrinku (sve po 3:0), dok je poljski teniser eliminisao Španca Alberta Ramosa Vinjolasa, Britanca Džona Čoinskog i Italijana Lorenca Musetija, takođe, sve rezultatom 3:0.

Novak i Hubert čekaju kraj duela Ige Švjontek i Belinde Benčić. Švajcarkinja je prvi set dobila sa 7:6, istim rezultatom se prva teniserka sveta revanširala u drugom, dok u odlučujućem Švjontekova ima ubedljivih 5:2 i na dobrom je putu da se plasira u četvrtfinale.

 

 

Prema tome, okršaj Đokovića i Hurkača trebalo bi da počne nešto posle 21.30 časova.

UVOD

Nole i Hubert su se do sada sastajali pet puta i srpski as je bio maksimalan u tim mečevima.

Poslednji put ukrstili su rekete ove godine, u četvrtfinalu Dubaija. Đoković je prošao dalje sa 6:3, 7:5, a potom i osvojio trofej. Isto je bilo i godinu dana ranije u Madridu, takođe u četvrtfinalu (6:3, 6:4).

 

 

Srpski teniser je u polufinalu Mastersa u Parizu 2021. godine trijumfovao preokretom sa 2:1 (3:6, 6:0, 7:6 (7:5), dok su u 2019. imali dva duela.

Najpre upravo na Vimbldonu, u drugom kolu, kada je Novak slavio 3:1 (7:5, 6:7 (5:7), 6:1, 6:3), dok je njihov prvi međusobni okršaj viđen u prvoj rundi Rolan Garosa pre četiri sezone. Taj meč je završen trijumfom Đokovića od 3:0 (6:4, 6:2, 6:2). 

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading