ISTA META, ALI RAZLIČITO ODSTOJANJE: Novak Đoković ovog ponedeljka saznao dobre vesti - evo o čemu je reč!

Autor:

Sport

17.10.2022

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završni teniski turnir za 2022. godinu održaće se od 13. do 20. novembra u "Pala Alpitur Areni" u Torinu.

ISTA META, ALI RAZLIČITO ODSTOJANJE: Novak Đoković ovog ponedeljka saznao dobre vesti - evo o čemu je reč!

Foto: Tanjug/AP

Devetostruki šampion Australijan Opena Novak Đoković

Zahvaljujući odličnim rezultatima na ATP turnirima u Tel Avivu i Astani, kao i trijumfom na ovogodišnjem Vimbldonu, najbolji srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman na turniru u italijanskom Torinu.

Đoković će pokušati da sezonu kruniše još jednim prestižnih peharom, a u iščekivanju poslednjeg takmičarkog turnira u aktuelnoj godini, ovog ponedeljka 17. oktobra objavljena je i najnovija ATP lista najboljih tenisera planete.

Među "desetoricom veličanstvenih" došlo je samo do minimalnih promena.

Španski dvojac Karlos Alkaraz i Rafael Nadal i dalje vode na listi. Njih dvojicu slede Kasper Rud, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev, a srpska teniska legenda, Novak Đoković trenutno zauzima sedmu poziciju na prestižnoj listi. Novak je sačuvao 4.320 poena koliko je imao i prethodne nedelje, ali je svakako pozitivna informacija da su svi teniseri, izuzev Rafaela Nadala nazadovali kada je broj poena u pitanju.

Iza Đokovića na ovoj listi se nalaze Andrej Rubljov i Tejlor Fric koji su zamenili mesta, a listu TOP 10 tenisera planete još čini Kanađanin Feliks Ože-Alijasim koji je u odnosi na prethodnu nedelju napredovao za tri pozicije.

Foto: atptour.com/printscreen

ATP lista

 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima Miomir Kecmanović je napredovao za dve pozicije i sada je 30. igrač planete, Filip Krajinović je zadržao 53. poziciju, Laslo Đere je na 78. mestu, dok je poslednji Srbin u TOP 100 tenisera Dušan Lajović koji trenutno drži mesto broj 81.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading