Paradoks: Nakon osvojene 21. Grend slem titule, usledio je drastičan Novakov pad na ATP listi!

Autor:

Sport

11.07.2022

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser stigao je do svog sedmog vimbldonskog trofeja i 21. Grend slem titule u karijeri.

Paradoks: Nakon osvojene 21. Grend slem titule, usledio je drastičan Novakov pad na ATP listi!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa trofejom Vimbldona

Nakon četiri odigrana seta Novak Đoković je u finalu turnira Sveengleskog kluba savladao Nika Kirjosa i stigao do četvrtog uzastopnog pehara na vimbldonskoj travi.

Međutim, usled dobro poznate situacije ovaj trijumf, kada su poeni na ATP listi u pitanju, nije imao nikakvog značaja za srpskog tenisera i usledio je drastičan pad. Novak Đoković, za razliku od prethodne nedelje ima 2.000 poena manje i trenutno zauzima sedmu poziciju na listi najboljih tenisera sveta.

I pored činjenice da zbog suspenzije i povrede Danil Medvedev i Aleksandar Zverev nisu učestvovali na ovogodišnjem Vimbldonu, oni su zadržali vodeće pozicije, a na poziciju broj tri sada se popeo španski teniser Rafael Nadal.

Kada je reč o listi najboljih pet tenisera sveta, na njoj se još nalaze Stefanos Cicipas i Kasper Rud, a ispred osvajača Vimbldona sada se nalazi i supertalentovani Španac Karlos Alkartaz.

Foto: atptour.com/printscreen

Najnovija ATP lista

 

Kada je reč o srpskim teniserima Filip Krajinović je pretekao Miomira Kecmanovića. Njih dvojica zauzimaju pozicijie 30. i 31. Laslo Đere je popravio plasman za četiri mesta i sada je 53. igrač sveta, dok je Dušan Lajović napredovao sedam pozicija i sada se nalazi na koti 57.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srpski reket "broj 2" - Filip Krajinović

 

Tu se i spisak srpskih tenisera među 100 najboljih igrača sveta i završava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading