ĐOKOVIĆ KAO VILANDER: Reči koje su POTRESLE planetu - ogromna POBEDA Novaka!

Autor:

Sport

17.11.2021

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bob Grin, jedan od osnivača ATP, uputio je snažnu podršku radu PTPA, asocijacije koju je osnovao Novak Đoković.

ĐOKOVIĆ KAO VILANDER: Reči koje su POTRESLE planetu - ogromna POBEDA Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Mats Vilander i Novak Đoković

Grin Noleta vidi kao "vođu" borbe za poboljšani status tenisera, a uporedio ga je sa Šveđaninom Matsom Vilanderom iz njegovog doba.

- Jasno je da je potrebno da se svi najbolji teniseri poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala uključe kako bi se napravio ujedinjeni front. Mi smo 1988. godine iza sebe imali skoro sve Top 10 igrača, a na tadašnjeg svetskog broja 1 Matsa Vilandera smo gledali kao na moralnog vođu. To je uloga koju nadam se Novak Đoković može da preuzme. Ako se ujedine i bojkotuju nekoliko turnira to će biti dovoljno za promenu - rekao je Grin.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Poziv Federeru i Nadalu da se uključe - Bob Grin

On je poručio da se nada uspešnoj realizaciji Đokovićeve ideje.

Reakcija ATP-a na neke predloge PTPA pokazuje koliko gledaju samo svoj interes i štete tenisu. Motivi PTPA su dobro zamišljeni, a njen cilj je da ispravi kompromise napravljene pre 30 godina. Ja se sigurno nadam da će PTPA to moći da uradi - zaključio je Bob Grin.

Podsetimo da je Novak Đoković osnovao PTPA kako bi pokušao da unapredi položaj slabije rangiranih igrača, ali njegova inicijativa nije podržana od strane igrača iz teniskog vrha, bar u meri u kojoj se to očekivalo.

Novak će danas od 14 časova odmeriti snage sa Rusom Andrejem Rubljovim u 2. kolu Završnog mastersa u Torinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading