BRAVO,DEVOJKE! Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije RAZBIJA na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

06.01.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upisan je novi trijumf.

BRAVO,DEVOJKE! Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije RAZBIJA na Evropskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Srpske vaterpolistkinje su ostvarile novu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, pošto su u drugom kolu pobedile Rumuniju rezultatom 15:4.

Srpska selekcija se nedelju od 10 sati i 30 minuta sastaje sa Češkom u poslednjem kolu i to će biti borba za prvo mesto u grupi.


Za razliku od meča sa Turskom, Srbija je danas mnogo bolje otvorila utakmicu, pa je posle pet minuta golovima Hristine Ilić i Nade Mandić vodila sa 3:0. Ubrzo se u listu strelaca upisala i Nika Ratković, igračica koja ima samo 15 godina, a u drugom poluvremenu je svoje prve golove na Evropskom prvenstvu postigla i godinu dana starija Jovana Radonjić.

Selekcija Dragane Ivković je nastavila da igra u jakom ritmu i u drugoj četvrtini, pa je posle dva i po minuta vodila sa 7:1. 


U trećoj četvrtini je razlika porasla na "+8" i tu je pitanje pobednika bilo rešeno.

Ana Milićević je ponovo bila najefikasnija, postigla je tri gola, dok su Ilić, Radonjić, Mandić i Ratković dodale po dva, a Anja Švec i Sesilija Diaz Mesa po jedan.

Rumunija: Toganel (7 odbrana), Dumitru, Šegalmi, Krismaru, Olteanu 1, Kristea, Bunea, Čaki, Nonea, Matei Guman, Nađ, Melničuk 3, Dvoretska.

Srbija: Travar (4 odbrane), Švec 1, Trmčić, Milićević 3, Lujić, Lukić 2, Radonjić 2, Mandić 2, Diaz Mesa 1, Ilić 2, Ratković 2, Zelić, Dulić (7 odbrana).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading