Srbiji još dva najsjajnija odličja u Roterdamu: "Penzioner" Štefanek lagano do zlatne medalje

Autor:

Sport

24.07.2022

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti nastavljaju da stižu iz holandskog Roterdama, gde se održava Svetsko prvenstvo sportista policajaca i vatrogasaca. Rvači su nastavili svoje takmičenja i danas smo osvojili još dve medalje, i to zlatne.

Srbiji još dva najsjajnija odličja u Roterdamu: "Penzioner" Štefanek lagano do zlatne medalje

Foto: B. Negovanović

Davor Štefanek "zablistao" u Roterdamu

U jutarnjem programu Sebastijan Nađ, bio je sjajan u polufinalu, gde je pobedio Nemca Jakobsa Nika, kategorija 77 kg. U borbi za zlato pobedio je jakog Iranca, Rakšani Hamida. 

Uz Nađa je kao trener bio proslavljeni rvač Davor Štefanek. On je od organizatora SP dobio wild kard da učestvuje u kategoriji do 82 kg. Štefanek je pristao. U polufinalu za rivala je imao Slovaka Mateja Dela, koji je predao meč. U finalu je imao veliku podršku ostalih naših iz ekspedicije i bio je bolji od Makara Nguana iz Kambodže.

Republika

Foto: B. Negovanović

Uspešan dan za Srbe u Holandiji

Tako je Srbija već posle drugog dana SP stigla do trećeg zlata. Prvu istorijski medalju za srpske policajce u subotu je osvojio Despić.

Predsednik Organizacionog odbora SP u Roterdamu, Leri Kolins posetio je naša sportiste, istakavši da je oduševljen kako su delovali na otvaranju ali i na sportskim borilištima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je čestitku osvajačima zlata. 

Narednih dana očekujemo lepe rezultate u streljaštvu, tekvondou, karateu i džudou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading