SRBIJA DRHTI: Ivana Španović ŠOKIRALA naciju posle osvajanja TITULE!

Autor:

Sport

07.02.2021

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se posle državnog prvenstva.

RepublikaFoto: Starsport
Nova šampionka Srbije Ivana Španović

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je titulu prvaka Srbije, ali je izjavom za "Sportski žurnal" zabrinula naciju.

Ivana je otkrila da se ne nalazi u "top formi", a posebno joj nedostaju "rutine", a najavila je učešće na Prvenstvu Balkana 20. februara.

- Ovo je bilo trening takmičenje. Nije bio fokus na daljinama već da vidim gde sam u ovom trenutku - kaže Španovićeva.

Ivana je uvidela gde je problem.

- Pokazalo je da mi nedostaje brzine. Postojala je mogućnost da trčim i 60 metara, ali nismo želeli da rizikujem povredu - dodala je Srpkinja, uz najavu da će se takmičiti u Istanbulu.

- Hoću. Plan trenera Gorana Obradovića i moj bio je da kroz takmičenja steknem rutinu kao ranije, uđem u ritam takmičenja. Tamo ću da skačem iz punog zaleta prvi put od 18 koraka. Na državnom je opet bilo iz 16.

Nakon skoka od 6,80 u junu prošle godine, činilo se da je Ivanina tehnika "večna" i da ništa ne može da je omete, ali...

- Očigledno nije tako. Do mitinga u Dizeldorfu pre neki dan, nisam imala međunarodno takmičenje od 1. septembra 2019. Nedostaje mi rutine i moram da je steknem što pre. Spremna sam fizički, ali moram da "namestim glavu" - odgovorila je uz osmeh Ivana pri čemu je sa šakama na slepoočnicama demonstrirala kako to navodno radi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading