PANATINAIKOS UZVRATIO MAKABIJU! Papapetru i Slukas SRUŠILI "ponos Izraela"! Real na korak od F4!

Autor:

Sport

25.04.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rutinska pobeda Atinjana i Madriđana.

PANATINAIKOS UZVRATIO MAKABIJU! Papapetru i Slukas SRUŠILI "ponos Izraela"! Real na korak od F4!

Foto: X/paobcgr

Košarkaši Panatinaikosa revanširali su se Makabiju za poraz od pre dva dana izjednačivši na 1-1 u plej of seriji Evrolige pobedom od 95:79 u OAKA areni.

Sjajnu utakmicu odigrali su "zeleni" na domaćem terenu i potpuno zasluženo došli do pobede i poravnanja ukupnog razultata. Ubedljivo najzaslužniji za trijumf PAO bio je Kostas Slukas koji se "zapalio" ubacivši čak 29 poena - što mu je ujedno i rekord karijere u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju. Navijači su mu po završetku meča skandirali ime i tako i zvanično "oprostili ružnu prošlost".

Ipak, faktor "X" na meču bio je bivši košarkaš Partizana Janis Papapetru koji je propustio dobar deo sezone zbog povrede, a večeras je potpuno zablistao na parketu ubacivši 15 poena.

U redovima Izraelskog tima istakao se Lorenco Braun sa 18 poena. Serija se sada seli u Beograd, a biće vrlo zanimljivo videti šta nas još očekuje u ovoj "ludoj" seriji.

Sa druge strane, košarkaši Real Madrida su ostvarili još jednu pobedu protiv Baskonije rezultatom 101:90, čime su poveli sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige i time došli na korak od plasmana na F4. Jedan od neobičnih trenutaka meča dogodio se kada je Mario Hezonja dobio dve tehničke greške i bio isključen sa terena nakon negodovanja kod sudija. Ovaj incident je rezultirao time da je gostujuća ekipa, vođena Kodijem Milerom Mekintajerom, uspela da smanji zaostatak na deset poena, ali Real Madrid je ipak uspeo da zadrži prednost do kraja meča i rutinski slavi.

Kampaco je potpuno dominirao sa 24 poena, a odgovorio mu je Marinković koji je ubacio četiri manje na drugoj strani.

Serija se sada seli u Vitoriju gde će Ivanovićev tim pokušati da pomrsi račune Kraljevskom klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading