SUSTIGAO JE I LEBRONA! Veliki USPEH za Nikolu Jokića! Uskoro postaje NOVI "KRALJ"!

Autor:

Sport

24.02.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj 122. trip-dabl će sigurno pamtiti.

SUSTIGAO JE I LEBRONA! Veliki USPEH za Nikolu Jokića! Uskoro postaje NOVI "KRALJ"!

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms, Ražon Rondo i Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Portland Trejl Blejzerse na gostujućem terenu rezultatom 127:112. Ovo im je bila šesta vezana pobeda protiv ekipe iz Oregona.

Nikola Jokić uspeo da upiše u istoriju NBA lige postizanjem 29 poena, 15 skokova, 14 asistencija (11/14 za dva, 1/3 za tri, 4/5 sa penala). 

Ostaće upamćeno, da je dvostruki MVP najjače lige sveta zabeležio 122. tripl-dabl učinak u regularnoj sezoni, odnosno 138. u karijeri, čime je sustigao legendarnog Lebrona Džejmsa. Sada su "kralj" i gorostasni Srbin izjednačeni, a sudeći po formi našeg reprezentativca, kruna će košarkašu Lejkersa vrlo brzo leteti sa glave. 

 

 

Ispred Jokića se trenutno na trećem mestu po broju trostruko ispunjenih kolona nalazi Medžik Džonson sa 16 više. Ipak, ukoliko nastavi ovako, Nikola će, ako ne ove, onda sledeće sezone, srušiti još jednog velikog Lejkera, i tako potvrditi svoju dominaciju NBA ligom i svetom još jedanput. 

Podsetimo, Jokić je sinoć protiv Vizardsa ponovo ušao u istoriju kategorijom tripl-dabl učinka, tako što je uspeo da ispuni ovaj statistički zahtev protiv jedine ekipe koja mu je preostala. Slomivši Vašington, postao je tek treći igrač koji je "preko bare" uspeo da trostruko ubaci dvocifrene brojke svakoj ekipi u ligi. Jedino su to uspeli pomenuti Džejms i Rasel Vestbruk. 

Denver je ovom pobedom zabeležio 38. trijumf ove sezone u najjačoj ligi planete, i tako sačuvao četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Portland, sa druge strane, nastavlja užasnu sezonu sa tek 15 pobeda. Zbog toga, nalaze se na pretposlednjem mestu Zapada, a jedino su lošiji Vembanjamini Sparsi. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading