RAJAKOVIĆ OTKRIO POSLEDNJU ŽELJU DEJANA MILOJEVIĆA: Evo o čemu je Deki SANJAO!

Autor:

Sport

18.01.2024

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga paralisala je košarkaški svet...

RAJAKOVIĆ OTKRIO POSLEDNJU ŽELJU DEJANA MILOJEVIĆA: Evo o čemu je Deki SANJAO!

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Srpski trener Dejan Milojević napustio nas je prerano u 47. godini. Dekiju je pozlilo na timskoj večeri svog tima Golden Stejt Voriorsa u Juti, brzo je hospitalizovan, konstatovan je infarkt miokarda, ali na kraju njegovo srce nije izdržalo.

Izgubio je poslednju utakmicu, ali će zauvek ostati u srcima svih dobrih ljudi koji su ga poznavali.

Mnogobrojne kolege i prijatelji opraštali su se od Dejana, a NBA liga sve utakmice započela je minutom ćutanja u čast Milojevića.

Darko Rajaković, prvi trener Toronto Raptorsa bio je veliki prijatelj sa Dejanom, a nakon pobede njegovog tima nad Majamijem rezultatom 121:97, govorio je o Milojeviću i njihovom poslednjem razgovoru..

- Šaljem najdublje saučešće porodici mog bliskog prijatelja, koji je nažalost preminuo jutros. Poznajemo se još otkako sam bio tinejdžer. Bio je uzor, veliki igrač, trener, čovek i suprug. Bio je neko kome sam se iskreno divio i imao sam ogromno poštovanje prema njemu. Nažalost, njegovo srce je prestalo da radi, ostavio je za sobom suprugu i dvoje dece, kao i bogatu zaostavštinu. Ovo je jako tužan dan za ceo košarkaški svet - rekao je Rajaković. pa dodao:

Poslednji put kada smo bili zajedno pričao je o reprezentaciji Srbije i svom snu da bude selektor reprezentacije Srbije - zaključio je Rajaković.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Milojević

 

Podsetimo Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion. Dejan je iza sebe ostavio suprugu Natašu, sina Nikolu i ćerku Mašu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading