"GOSPODIN! BIO JE PRAVI NA TERENU I VAN NJEGA! PRAVI ČOVEK I PRAVI SPORTISTA!" Goran Vesić se oprostio od legende srpske košarke

Autor:

Sport

17.01.2024

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Milojević preminuo je danas od posledica srčanog udara u 47. godini života.

"GOSPODIN! BIO JE PRAVI NA TERENU I VAN NJEGA! PRAVI ČOVEK I PRAVI SPORTISTA!" Goran Vesić se oprostio od legende srpske košarke

Foto: Starsport, ST/Vladimir Lukić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić se na svojim društvenim mrežama oprostio od legende srpske košarke Dejana Milojevića.

Život i košarkaška karijera Dejana Milojevića mogu da se okarakterišu jednom rečju - GOSPODIN. 

Bio je pravi i na terenu i van njega. Pravi čovek i pravi sportista. 
Dejana su voleli svi navijači bez obzira za koji je klub nastupao, svi igrači bez obzira da li su igrali sa njim ili protiv njega i svi ljudi bez obzira u kojoj su zemlji živeli. 
Dokazao se kao veliki igrač a bio je na najboljem putu da postane vrhunski trener.  
Imao sam tu čast da ga upoznam na Evropskom prvenstvu u košarci u Turskoj 2001. godine. 
Počivaj u miru dobri Dejane. Tamo gde odlaziš donećeš osmeh, dobrotu, posvećenost i ljubav
- Napisao je Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu

 

 

Dejan Milojević preminuo je danas od posledica srčanog udara u 47. godini života. Legendarni srpski košarkaš i trener ostaviće neizbrisiv trag u srcima ljubitelja košarke, poznat po vedrom duhu i pozitivnom pristupu. Jedna od najupečatljivijih priča o Milojeviću potiče iz decembra 2004. godine, kada je, uprkos zdravstvenim problemima, briljirao na terenu tokom Partizanovog meča sa Olimpijakosom.

Na dan utakmice, suočen sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, Milojević je primio infuziju, ali je ipak odlučio igrati za svoj tim. Njegova neustrašivost i posvećenost doveli su do nečega što će se prepričavati decenijama. Sa 35 poena, 14 skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti, Milojević je zabeležio izvanrednu partiju. Iako je ukupno ostvario 55 indeksnih poena, što ga je svrstalo među najbolje u istoriji Evrolige, rekord je i dalje držao Tanoka Bird.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading