U BEOGRADU GA SE LAKO ODREKLI, A ON DANAS DOMINIRA NBA LIGOM! SAM pobeđuje protivnike!

Autor:

Sport

27.12.2023

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je mogao da mu pretpostavi ovakav tok karijere?

U BEOGRADU GA SE LAKO ODREKLI, A ON DANAS DOMINIRA NBA LIGOM! SAM pobeđuje protivnike!

Foto: printskrin/vikipedia

Portland je uspeo da pobedi Sakramento Kingse u neverovatnom meču uprkos tome što su na tom meču Dearon Foks ubacio 43 poena, a Domantas Sabonis 32 uz 12 skokova. Ipak, Blejzersi su sa klupe mogli da računaju na bljesak igrača koji se formirao u Srbiji!

Duop Rit, centar rođen u Južnom Sudanu, a odrastao u Australiji, prve profesionalne korake napravio je u Srbiji. Nakon dve godine na Li koledžu i na LSU, prvi profesionalni ugovor u karijeri potpisao je u sezoni 2018/19 sa FMP i tu je proveo dve sezone. U regionalnoj ligi je u prvoj sezoni prosečno imao 9 poena i 5,1 skok, a u drugoj 11,7 poena i 4,7 skokova. To ga je preporučilo Crvenoj zvezdi Meridianbet, ali je u crveno-belom dresu potrajao samo sezonu.

Republika

Foto: Starsport

Duop Rit u crveno-belom dresu

Za mnoge je bilo iznenađenje kada je Duop Rit potpisao dvosmerni ugovor sa Portland Trejlblejzersima nakon Svetskog prvenstva na Filipinima, ali ipak kao startni centar Australije na Mundobasketu to ne bi nikoga trebalo da čudi. Takođe, mnogi su očekivali da brzo dobije otkaz ili da vreme provodi u razvojnoj ligi.

Nekoliko meseci kasnije ušao je sa klupe u meču sa Sakramentom, odigrao preko 30 minuta i došao na korak od dabl-dabla! Imao je 25 poena i 9 skokova, pa, iako je Enfermi Simons bio najefikasniji u Portlandu sa 29 poena, Rit je sigurno bio najbitniji u pobedi.

Takođe ovo nije izolovan slučaj, jedna utakmica u kojoj je bljesnuo. Počeo je Rit sezonu na kraju rotacije i pošteno zaradio ovih 32 minuta na terenu u kojima je šutirao 9/15 iz igre i 3/6 za tri. Na debiju u NBA ubacio je 11 poena za 14 minuta protiv Lejkersa, a nakon nule u narednom meču sa Jutom blistao je protiv Klivlenda sa 15 poena za 16 minuta.

Svi zvezdaši verovatno osećaju žal dok čitaju ovo, pa se postavlja pitanje: Kako ovaj talenat nije prepoznat za vreme boravka u Beogradu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading