E, SADA SU BAŠ PRETERALI: Avramović ostao bez viđene nagrade, FIBA PONOVO POKRALA SRBIJU!

Autor:

Sport

11.09.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lakrdija!

E, SADA SU BAŠ PRETERALI: Avramović ostao bez viđene nagrade, FIBA PONOVO POKRALA SRBIJU!

Foto: FIBA

Aleksa Avramović

Aleksa Avramović, košarkaš reprezentacije Srbije i beogradskog Partizana, osvojio je srca navijača na nedavno završenom Mundobasketu u Malini, na kojem su "orlovi" osvojili srebrnu medalju nakon poraza od Nemačke u finalnom meču (83:77).

Čačanin je impesionirao ovdašnju javnost najpre svojom nesebičnom borbom i zalaganjem na terenu, kao i beskompromisnom igrom u odbrani. Za najpoznatijeg košarkaša na turniru, Kanađanina Šaja Gildžes Aleksandra i zvezdu NBA ligaša Oklahome, bio je nerešiva enigma u polufinalnom duelu protiv Srbije, a imao i nezanemarljiv doprinos u napadu, naročito u odlučujućem meču s Nemcima u kojem smo nažalost poraženi. 

Očekivalo se da će, osim srebrne medalje, dobiti neko individualno priznanje, barem za najboljeg odbranbenog igrača. Za mnoge je zaslužio da ga svrstaju i prvu petorku turnira gde je završio kapiten naše reprezentacije Bogdan Bogdanović. Međutim, FIBA se ponovo ogrešila o Srbiju, kao što je to učinila odabirom sudija koje su nas masakrirale u finalu. Dilan Bruks, naime, proglašen je za najboljeg defanzivca turnira, što je velika nepravda prema Avramoviću i našem nacionalnom timu.

Foto: FIBA

BOGDAN GA RAZBIO: Dilon Brus

Ja sam najbolji defanzivac na ovom turniru. Najbolji na svetu, ali i u NBA ligi - neskromno je poručio kanadski košarkaš Dilan Bruks, nakon spoznaje da je osvojio prestižnu nagradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading