FIBA PONIZILA SRBIJU: Objavljena lista favorita - Ameri na prvom mestu, evo gde se "orlovi" nalaze!

Autor:

Sport

23.08.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda je i dobro što niko ne shvata naše košarkaše ozbiljnim pretendentima na postolje.

FIBA PONIZILA SRBIJU: Objavljena lista favorita - Ameri na prvom mestu, evo gde se "orlovi" nalaze!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Nedavno je FIBA objavila svoj najnoviji "Power ranking", rangirajući nacionalne reprezentacije prema trenutnoj formi i uspesima. Na ovoj listi najkvalitetnijih timova, trećoj u nizu koju je FIBA izbacila, selekcija Srbija se zadržala na devetom mestu, isto kao na prethodnoj objavi.

Prema zvaničnom saopštenju na FIBA-inoj stranici, Srbija je deveti favorit za osvajanje titule na prvenstvu sveta u ovom trenutku. Obrazloženje se temelji na činjenici da je srpski tim do sada pretrpeo samo jedan poraz tokom pripremnog perioda, ali da u našem timu neće biti nekih od najvećih zvezda naše košarke, što će "orlovima" otežati put do medalje.

Jasno je da Srbija možda nije prvi favorit, ali deveti je stvarno suludo, pogotovo kada se uzmu u obzir neke reprezentacije koje su ispred nas.

Iako se nalazimo na devetom mestu po ovoj prognozi, FIBA očekuje da Srbija ostvari, bez većih problema, put u četvrtfinale, odnosno među osam najboljih reprezentacija sveta.

Na ovom "Power rankingu" ispred Srbije se nalaze Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Francuska, Španija, Kanada, Australija, Italija i Slovenija, dok se na desetom mestu svetske lestvice nalazi Dominikanska Republika.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a zemlje domaćini su Japan, Indonezija i Filipini.

Reprezentacija Srbije se nalazi u grupi B, zajedno sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom, a prvi meč na prvenstvu će odigrati 26. avgusta, protiv selekcije Kine, od 14 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading