REPREZENTACIJA SRBIJE U18 OTPUTOVALA NA PRIPREME! Stefanović objasnio ko je ostao u Beogradu!

Autor:

Sport

12.07.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška U18 reprezentacija nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 22. do 30. jula.

REPREZENTACIJA SRBIJE U18 OTPUTOVALA NA PRIPREME! Stefanović objasnio ko je ostao u Beogradu!

Foto: Kss.rs

Po završetku prve faze, koja je obavljena u Vršcu, naš tim je imao dva dana odmora, a od danas je u Nišu, gde će ostati do početka takmičenja kome će biti domaćin.

– Uzlazimo u poslednji mini ciklus, imamo još deset dana do početka Prvenstva i otvaranja protiv Češke, 22. jula. Do tada ćemo odigrati i još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Francuske, 17. jula. Za sada je sve išlo po planu. Najvažnije je da se i za ovo kraće vreme priprema, vidi napredak. Mislim da u svim segmentima idemo željenom smeru – kaže selektor U18 reprezenacije Srbije, Nenad Stefanović.

Pred put u Niš, tim je doživeo jednu promenu, Stefanović je objasnio:

– Stefan Plisnić je ostao u Beogradu, imao je neke povredice, pa je odlučeno da on ne nastavi sa nama. Tako da dalje idemo sa 14 igrača.

To su: Nikola Topić,  Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Lazar Gagić, Pavle Mišić, Mitar Bošnjaković i David Simonović.

Foto: Starsport

Nenad Stefanović

Na Evropskom prvenstvu u Nišu Srbija je u C grupi sa selekcijama: Slovenije, Finske i Češke. U osmini finala se ukršta sa D grupom gde su: Grčka, Danska, Španija i Italija.

– Pratimo sve selekcije, ne samo one iz naše grupe. Neke ekipe će u ovom periodu imati i neke dodatke, jer će im se pridružiti igrači iz U19 reprezentacija. Za sada se za svaku utakmicu pripremamo isto, to je jedini način. U svakom slučaju, imamo dobru grupu, gde će sve utakmice biti zahtevne. Važno je da probamo da budemo što bolje plasirani, kao bismo dalje, a posebno u osmini finala dobili nekog, uslovno rečeno, lakšeg rivala.

Naš tim očekuje i veliku podršku Nišlija u Čairu.

– Iskreno, očekujemo. Jedan od razloga zašto smo kao domaćini birali termin od 20,30 je da bi sala bila puna. Osim toga, u ovom trenutku imamo dvojicu igrača iz Niša. Ukoliko budu ostali među 12, očekujemo da će i to da bude motiv više za Nišlije da napune Čair. Po momcima se vidi da su ekstra motivisani i imaju taj pojačani osećaj odgovornosti jer smo domaćini Evropskog prvenstva. Verujem i da će kako se takmičenje bude primicalo, taj osećaj postajati sve veći – rekao je selektor Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading