SELEKTOR I NACIJA U ŠOKU: Centar zbog žene propušta Mundobasket!

Autor:

Sport

29.04.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pohod na titulu bez jednog od najboljih na planeti.

SELEKTOR I NACIJA U ŠOKU: Centar zbog žene propušta Mundobasket!

Foto: www.profimedia.rs

Francuska će biti među favoritima na sledećem Mundobasketu ali će u napad na zlato krenuti bez planiranog velikog pojačanja - Džoela Embida.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

- Džoel još nije doneo konačnu odluku ali su mali izgledi da će igrati za reprezentaciju ovog leta. To ne menja činjenicu da bi mogao da igra za nas godinu dana kasnije. Ovog leta se ženi, a svadba baš pada u nezgodnom trenutku, usred priprema. Imaće dovoljno vremena da donese konačnu odluku za naredno leto a i nama će biti potrebno vremena za određene procedure u FIBA - saopštio je danas francuski selektor Vensan Kole.

As Filadelfije je rođen u Kamerunu ali poseduje još francusko i američko državljanstvo pa može da igra za obe reprezentacije. Konačni cilj Francuza je da Embid njihov dres obuče na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine gde će cilj biti zlatna medalja i veruju da sa njim u timu imaju šanse protiv prvog favorita, Amerikanaca.

Sa Embidom u timu ali i igračima poput Rudija Gobera, Viktora Vembanjame, Vensana Paorijea, Matijasa Lesora ili Mustafe Fala, Francuzi računaju na strašnu centarsku liniju koja ne bi bili inferiorna ni protiv koga. Ali na taj Drim tim će morati da sačekaju do Pariza i leta 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading