IGOKEA ZAPRETILA PARTIZANU, PA NA KRAJU POČIŠĆENA! Avramović POKAZAO Zelenima šta ih čeka u GROTLU Arene!

Autor:

Sport

10.04.2023

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu rezultatom 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) u 25. kolu AdmiralBet ABA lige.

IGOKEA ZAPRETILA PARTIZANU, PA NA KRAJU POČIŠĆENA! Avramović POKAZAO Zelenima šta ih čeka u GROTLU Arene!

Foto: Starsport

Ovim trijumfom izabranici Željka Obradovića su napravili sjajnu uvertiru za utakmicu sezone, koja ih čeka protiv Panatinaikosa u poslednjem kolu Evrolige, kada će odlučivati sa kojeg će mesta dočekati učešće u Top 8 fazi.

Na krilima fantastične serije iz prethodnih mečeva i pobeda nad madridskim Realom i Monakom u Kneževini, crno-beli su dočekali ekipu iz Laktaša, ali su morali dobro da se namuče.

Iako je Partizan vrlo brzo uspostavio svoju igru i stigao do dvocifrene prednosti još u prvoj četvrtini (30:20), Igokea je uspela da odgovori na „izazov“ i zahvaljujući Stefanu Đorđeviću, koji je već do poluvremena ubacio 14 poena lideru regionalnog takmičenja.

Foto: Starsport

 

Na prvi mali odmor, domaćin je otišao sa prednošću od osam koševa (33:25), da bi početkom drugog kvartala stigao i do maksimalnih +11 (38:27), međutim, usledio je blagi pad u igri crno-belih.

To su gosti uspeli da iskoriste i približe se na samo tri poena zaostatka (45:42), međutim, Partizan je odbio ovaj napad i preko Tristana Vukčevića, Alena Smailagića i Jama Madara ponovo se „odlepio“, a na poluvreme otišao sa vođstvom 50:44.

Početkom drugog dela, Igokea je serijom 0:8 spustila minus i najpre prišla na dva poena (50:48), pa poenima Đorđevića izjednačila u 23.minutu, da bi Kondićevi koševi doneli vođstvo gostima od 50:52.

Republika

Foto: Starsport

 

Morao je Obradović da reaguje tajm-autom, posle koga su crno-beli vratili prednost na svoju stranu. Usledila je nova serija, ali u Partizanovu korist i vođstvo od 58:52, a najzaslužniji za „buđenje“ bio je Dante Egzum sa tri vezana koša.

Meč je prelomljen trojkom Joanisa Papapetrua u poslednjim sekundama treće četvrtine, kada su se crno-beli vratili na 11 poena razlike (68:57) i sa tim vođstvom ušli u završni period.

Poslednjih deset minuta predstavljalo je rutinsko odrađivanje posla i sjajnu najavu pred dolazak atinskih Zelenih u petak od 20.30 časova.

Trojkom Avramovića, koji je u poslednjoj četvrtini dao 12 uzastopnih poena, Partizan je u 35. minutu ostvario maksimalnih 20 koševa viška (82:62) i time ugasio sve nade Igokee da može da izbegne poraz u "Štark areni". Prednost je neprestano rasla i na kraju su Obradovićevi izabranici ostvarili više nego ubedljivu pobedu.

Republika

Foto: Starsport

 

Važno je istaći i detalj iz finiša utakmice, kada su se čule ovacije sa tribina i veliki aplauzi za Balšu Koprivicu koga su "grobari" dočekali velikim aplauzima, posle dugog odsustva zbog mononukleoze.

Centar crno-belih je uspešno prebrodio sve poteškoće i konačno se vratio na parket, u pravom trenutku, pred okršaj sa Atinjanima, koji će odrediti plasman Partizana pred start plej-ofa.

Klub iz Humske je do pobede vodio Aleksa Avramović sa 15 postignutih poena, dvocifren je bio i Smailagić sa 10 koševa, Tristan Vukčević je dodao 9, a po osam poena su postigli Zek Ledej, Dante Eksum, Uroš Trifunović i Jam Madar.

Kod Igokee, prednjačili su Stefan Đorđević i Nenad Nerandžić sa po 18 koševa, šest manje postigao je Kosta Kondić.

Partizan u narednom kolu gostuje Zadru, a ligaški deo sezone završava još jednim gostovanjem podgoričkoj Budućnosti u "Morači".

Igokea u 26. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuje Studentski centar, pa ide na noge Mornaru u Baru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading