PARTIZANOVA SEČA KNEZOVA ZA TOP 8 EVROLIGE: Ledej hladan kao špricer, crno-beli preživeli DRAMU u Monaku i ostvarili istorijski podvig! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

07.04.2023

20:09 >> 23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč pripao srpskom predstavniku.

PARTIZANOVA SEČA KNEZOVA ZA TOP 8 EVROLIGE: Ledej hladan kao špricer, crno-beli preživeli DRAMU u Monaku i ostvarili istorijski podvig! (VIDEO, FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Detalj iz Monaka

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Monaka u 33. kolu Evrolige rezultatom 88:84.

Crno-beli su do pobede došli u neizvesnoj završnici, a kao prelomna se ispostavila trojka Kevina Pantera za 84:80 na 17 sekundi pre kraja susreta.

Takođe, istakao se i sjajni Zek Ledej, koji je pogodio čak 13 od 14 slobodnih bacanja, a na kraju je tačku, sa penala, stavio Aleksa Avramović.

Prethodno je srpski predstavnik ispustio 15 poena viška, ali je ostvario ključne bodove u borbi za plasman u top 8.

Monako je napravio seriju od 13:0, vrativši se na 51:53, ali je srpski sastav "preživeo" neizvesnu završnicu došavši do istorijskog slavlja.

Ledej i Avramović su susret okončali sa po 22 poena, dok je u poraženom sastavu prednjačio Okobo sa 23.

U poslednjem kolo regularnog dela sezone Partizan ulazi sa 19 pobeda i obezbeđenom top 8 fazom, a na proslavu u Štark arenu stiže grčki velikan Panatinaikos.

 

 

Tok utakmice iz kneževine mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Monako - Partizan 84:88 (22:18, 13:24, 21:20, 28:26)

Kraj meča - pobeda Partizana nakon neizvesne završnice!

40. minut - Partizanova "četvorka" je ponovo bila nepogrešiva sa penala (80:81), domaćin je izgubio loptu, tačnije Džejms, a Panter je dao ključnu trojku na 17 minuta pre kraja - 80:84!

Ledej je ostao "hladan kao špricer", njegovi penali su 13/14, crno-beli vode sa 86:82.

39. minut - Monako ima pola koša viška nakon koša Džejmsa (78:77), Panter je promašio tešku trojku, potom i Okobo, čeka nas dramatična završnica u kneževini.

Nastavlja se rezultatska klackalica, Ledej je pogodio penale, Hol još jednom zakucao za 80:79.

37. minut - Monako ne da pobedu. Motejunas je kompletirao "dva plus jedan", Okobo je kaznio smušenost odbrane "parnog valjka". Sada je samo 75:73 u korist srpskog sastava.

35. minut - Za četu Saše Obradovića poentirali su Hol i Okobo (68:70), Naneli je iskusno izvukao prekršaj, pa pogodio i trojku - 68:75.

33. minut - Avramovićeva treća trojka unela je mir u redove Partizana koji čuva prednost (59:67). Braun je promašio jedan od dva penala, francuski sastav i dalje u zaostatku jer gubi sa 60:67...

Republika

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Detalj iz Monte Karla

Papapetru je ostao sam van linije 6,75 kaznivši lošu odbranu domaćina, a Džejms je proigrao Hola koji je smanjio na 64:70!

31. minut - Smailagić je nadigrao Džejmsa na početku odlučujuće četvrtine za 56:64.

Crno-beli sa "plus šest" ulaze u završnu deonicu (56:62)!

 

 

30. minut - Ledej je "proradio" u trećem kvartalu, stigao je do 16 poena, košem sa niskog posta vratio je devet koševa prednosti (53:62). Uzvratio je Lojd poenima uz faul, bivši as Zvezde je takođe dvocifren...

29. minut - Razigrali su se Okobo i Lojd, Francuzi su nanizali 11 poena, Obradović je morao da zatraži tajm-aut pri rezultatu 49:53.

Avramović je prekinuo seriju Monaka od 13:0, Lojd je odgovorio na drugoj strani, a Ledej je pogodio veoma bitnu trojku za 53:58!

27. minut - Monako je napravio seriju od 5:0, zaključno sa trojkom DIjaloa - 43:53! Partizan je preko tri minuta bez koša...

25. minut - Ledej je poentirao u kontri za najvećih 38:53! 

23. minut - Kakva trojka Pantera iz dribilnga za 49:38, crno-beli su se još jednom odbranili, a Braun je načinio prekršaj nad Ledejem.

Krilni centar "parnog valjka" je bio nepogrešiv - 38:51.

21. minut - Braun je košem otvorio drugi deo igre, usledio je promašaj Madara, Ali je Smailagić to popravio "iz odbojka" - 37:44!

Partizan vodi rezultatom 42:35 na poluvremenu!

 

 

20. minut - Okobo je pogodio van linije 6,75, crno-beli sa lepih sedam poena prednosti odlaze na veliki odmor.

19. minut - Avramović je dao već 15 poena! Braun je nakratko zaustavio goste, a onda je Smailagić uposlio najboljeg igrača Partizana večeras za 32:40!

17. minut - Trojkom Smailagića klub iz Humske je došao do najvećih plus šest (28:34), a seriju rivala prekinuo je Dijalo - 30:34.

Naneli je potom fauliran pri šutu sa distance, realizovao je sva tri slobodna bacanja i svom timu doneo sedam koševa viška (30:37).

15. minut - Maestralni AVramović se poigrao sa domaćim košarkašima! Spojio je devet koševa za preokret (31:28), primoravši Sašu Obradovića da uzme minut odmora.

 

 

13. minut - Avramović je bio precizan sa poludistance, odgovorio je Lojd, pa je na semaforu 28:24 u korist Monaka.

11. minut - Drugi kvartal otvorio je Hol preciznim izvođenjem penala - 24:18.

Monako vodi sa 22:18 na kraju prve deonice!

 

 

10. minut - Naneli je nastavio niz crno-belih (20:18), ali je utisak pokvaren primljenim košem u završnici...

 

 

9. minut - Lepu akciju "parnog valjka" kompletirao je Naneli u reketu za 20:13, Okobo je promašio trojku, pa faulirao Avramovića. Bek srpskog predstavnik je dao jedno od dva slobodna bacanja, a seriju Partizana produžio je Egzum - 20:16!

7. minut - Proradio je i Okobo, koji je sa četiri poena u nizu francuskom sastavu doneo dvocifrenu prednost - 18:8.

5. minut - Partizan je došao do daha na krilima Smailagića koji je zabeležio pet poena. Nakon koša Papapetrua na semaforu je stajalo 14:8 u korist Monaka.

3. minut - Domaćin je napravio seriju od 10:0, koja je naterala Željka Obradovića da uzme prvi tajm-aut. Dijalo je spojio dva koša, problemi za crno-bele na otvaranju duela...

 

 

1. minut - Smailagić je pretrčao Motejunasa iznudivši prekršaj. Krilni centar Partizana je bio polovičan sa linije penala za početno vođstvo crno-belih - 0:1!

Uzvratio je Džejms pogotkom uz ličnu grešku Smailagića - 3:1.

Počela je utakmica u Monte Karlu!

20:53 - U toku je predtsvljanje timova.

 

 

Iako je u dosadašnjem toku regularnog dela Evrolige zabeležio čak 18 pobeda, Partizan još uvek nije overio plasman u top 8. Iz tog ugla, crno-belima na ruku ne idu jučerašnje pobede Žalgirisa i Baskonije, ali sa druge strane još uvek imaju teoretske šanse da stignu čak i do pozicije broj 5 pred doigravanje.

Monako, koji sa klupe sjajno vodi Saša Obradović, predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenje elitnog takmičenja ove sezone, već su obezbedili prednost domaćeg terena u top 8 i mogu rasterećeno da odigraju duel protiv srpskog predstavnika. U poslednjoj rundi "parni valjak" dočekuje Panatinaikos u Štark areni, ali se grobari nadaju večerašnjim bodovima kojima bi sve dileme oko prolaza dalje bile razrešene.

Partizan je napravio trijumfalnu uvertiru za utakmicu u kneževini, pošto je kao gost u sklopu Admiralbet ABA lige nadigrao FMP u Železniku sa 97:91.

Crno-beli dolaze na noge Francuzima oslabljeni neigranjem centra Balše Koprivice, koji je odsutan već duže vreme i uskoro bi mogao da se vrati na parket. Pored ovog susreta, večeras se igraju još dva. PAO dočekuje Albu, a Milano Barselonu.

 

 

Tok meča iz Monte Karla možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading