POTRES PRED PLEJ-OF EVROLIGE: Partizan BLIZU mesta na F4?

Autor:

Sport

05.04.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli saznali fantastične vesti pred poslednja dva kola regularnog dela.

POTRES PRED PLEJ-OF EVROLIGE: Partizan BLIZU mesta na F4?

Foto: Starsport

Kevin Panter i Džejms Naneli

Prvi deo Evrolige se polako bliži kraju, a na dva kola do kraja je poznato i šta treba kojoj ekipi kako bi ostvarila plasman na željenu poziciju.

Naime, Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako su već obezbedili prva četiri mesta i prednost domaćeg terena, a samo je pitanje ko će sa koje pozicije od ovih timova dočekati start doigravanja.

Sa druge strane, za mesto među osam najboljih bore se Makabi, Fenerbahče, Partizan, Baskonija, Žalgiris i Efes.

Crno-belima je, da bi i zvanično prošli dalje, potrebna još jedna pobeda u poslednja dva kola, ili da Žalgiris ili Baskonija dožive jedan neuspeh u svoja poslednja dva duela regularne faze.

Foto: Starsport

Željko Obradović i Aleksa Avramović

Partizan je trenutno najbliži sedmom mestu, ali bi uz malo sreće možda mogao i da se dokopa pete pozicije, koja verovatno u Top 8 fazi vodi na Monako, sa kojim Partizan svakako može da igra, što je već i pokazao u ovogodišnjem izdanju Evrolige, kada ih je u Beogradu savladao sa 20 razlike.

U prilog ovome ide i situacija da je Fener ostao bez Skotija Vilbekina i Devina Bukera sve do kraja regularnog dela. Plejmejker je povredio levo koleno, dok je centar pokidao deo ligamenta kolena, pa ga čeka minimum mesec dana pauze.

Fener do kraja očekuju dueli sa Efesom i Crvenom zvezdom, a u slučaju da izgube oba ova duela, a da izabranici Željka Obradovića savladaju i Monako i PAO, crno-beli bi se našli ispred turske ekipe. Takav scenario trenutno ne deluje uopšte nerealan.

Ako bi se ovi rezultati poklopili, a zatim i ako bi Makabi izgubio svoja preostala dva duela, Partizan bi bio peti na tabeli, išao bio gotovo izvesno na Monako i imao bi sasvim lepu priliku da se plasira na F4 Evrolige.

Podsetimo, završni turnir elitnog takmičenja je ove godine na programu od 19. do 21. maja, a održaće se u litvanskom Kaunasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
VALJAK I ISTINA

05.04.2023 16:21

Eh taj nesrecni poraz sa BASKONJOM kostace nas EVRO TITULE. BILO tako blizu a tako DALEKO.

Pedja

05.04.2023 18:54

Kako mogu biti lepe vesti,da se neko iz protivničke ekipe povredio .To nikoga normalnog ne raduje.

Dejan

05.04.2023 22:32

Kako je moguce da novinar napise da Partizanu treba jedan poraz Makabija da bi bili 5. Treba da izgube oba meca.

Laki

06.04.2023 13:33

@Dejan - Nije ni napisao 1 meč već svoja preostala dva meča.