Srbija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Sledeći rival SAD!

Autor:

Sport

06.07.2022

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orlići ubedljivi u osmini finala.

Srbija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Sledeći rival SAD!

Foto: KSS

U17 košarkaška reprezentacija Srbije

Muška U17 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Malagi, pošto je u prvoj eliminacionoj rundi savladala Dominikasnku Republiku.

Rival našeg tima u četvrtfinalu biće aktuelni šampion sveta u ovoj konkurenciji – selekcija SAD, koja je u osmini finala bila ubedljiva protiv Egipta (103:48).

Posle nešto sporijeg starta, tim koji vodi selektor Dragoljub Avramović pokazao je reakciju već u uvodnim minutima drugog perioda. Pa su serijom 13:0 minimalni zaostatak (23:25) pretvorili u dvocifreno vođstvo (36:25). Osim što su stigli do solidnog kapitala, naši momci su se u tim trenucima napunili i samopouzdanjem i prosto leteli po terenu.

Bilo je to napadački skoro pa savršenih 10 minuta, tokom kojih je Srbija ubacila 33 poena, a primila 17 i veliki odmor dočekala sa 15 poena prednost – 54:39.

Naši momci su bili bolji u svim parametrima igre. Ovog puta i šut sa distance ih je skroz dobro služio. A čak i kad nije, način na koji su gradili obruče, bio je za svaku pohvalu. Posebno angažovani su bili pod protivnčkim košem, gde su pokupili čak 22 svoja promašaja.

Do kraja meča više se nije postavaljo pitanje pobedika. Svi igrači su opet dobili šansu, a dvoficren učinak upisali su: Marković 18, Jović 16, Mikić 12, Stanković 12, Milošević 11, Đulović 10, Bošnjaković 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading