U DERBIJU NEMA LAKIH POBEDA! Heroj Zvezdinog trijumfa upozorava da ne sme biti opuštanja!

Autor:

Sport

04.03.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten crveno-belih napokon pokzao sav svoj napadački arsenal!

U DERBIJU NEMA LAKIH POBEDA! Heroj Zvezdinog trijumfa upozorava da ne sme biti opuštanja!

Foto: Starsport

Zvezda je zabelžila važnu pobedu nad Baskonijom u trci za Top 8 i plasman i istorijski plasman u plej-of Evrolige. Luka Mitrović bio je taj iks faktor koji je na kraju presudio Špancima. On je za nešto manje od 18 minuta na parketu postigao 18 poena uz šut iz igre 6/8 za dva i 6/7 sa linije slobodnih bacanja.

Takva partija se sve vreme čekala od povratnika u crveno-beli dres, i došla je možda i u najvažnijem trenutku.

- Neverovatan meč, sa toliko oscilacija. Loš start, bez imalo energije na terenu, njihova ubedljiva prednost... U drugu četvrtinu smo ušli sa više energije, nadoknadili minus. Imali dobre minute u trećoj, ali smo im opet dozvolili da se vrate. Težak meč za igranje, nije naše najbolje izdanje, ali je bitno da smo zabeležili pobedu i idemo dalje - rekao je Mitrović posle susreta.

Foto: Starsport

 

Uspeli su crveno-beli da prvo sustignu prednost od 16 poena, a zatim i da u neizvesnoj završnici zadrže smirene živce.

- Igrači Baskonije nisu promašili šut u završnici. Pokušali smo da podignemo agresivnost, nismo bili u bonusu, imali smo jedan faul na dva minuta do kraja utakmice, ali pogađali su neverovatne šuteve i u nekim situacijama nismo ništa bolje mogli da uradimo. Na kraju je najbitnija pobeda.

Opisao je detaljnije tok utakmice Luka Mitrović.

- Početak je bio smušen, oni su se razleteli i izgledali kao NBA tim. U takvim trenucima je potrebno pronaći neku iskru, da li je to bila Lazina tehnička ili dodatna energija igrača sa klupe. Verovatno od svega po malo. Ekipa je uvek bila i biće takva da je u svakom momentu potrebno da neko napravi iskorak. Normalno je da Nejt i Kalina posle šest sedam meseci imaju jedan loš dan, ali su i oni u drugom poluvremenu pokazali zašto su lideri. Kada se utakmica dovela u rezultatsku normalu, povukli su kao i mnogo puta dosad.

U nedelju od 18 časova očekuje nas treći "večiti derbi" ove sezone, ovog puta pred Partizanovim navijačima.

- Ne smeju da zavaraju dve ubedljive pobede u derbijima. Igraju pred svojim navijačima, motivacija će im biti na jako visokom nivou. Crpeće i sa tribina dodatnu snagu. Treba mirne glave da uđemo u meč i što duže je sačuvamo jer mislim da je to u derbijima jedna od ključnih stvari - istakao je Zvezdin centar.

Foto: Starsport

Branko Lazić podiže Žućkovu levicu nakon trijumfa nad Partizanom

Nakon sankcija ruskim klubovima Zvezda se vratila u konkurecniju za Top 8 Evrolige. Ključne utakmice u toj borbi biće gostovanja ekipa Makabija i Real Madrida sledeće nedelje u Beogradu.

- Da sačekamo nešto zvanično, pa ćemo razmišljati. Žao mi je nedužnih igrača ruskih timova koji su igrali i trenirali cele sezone da to sve padne u vodu zbog drugih stvari. Da ne pričem koliko mi je žao ljudi u Ukrajini - zaključio je Luka Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading