HRABRA ZVEZDA KAPITULIRALA U NEMAČKOJ: OVO SU UZROCI PORAZA čete Baraka Bahara!

Autor:

Sport

26.10.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli se vraćaju u Beograd bez bodova, ali sa velikim iskustvom.

HRABRA ZVEZDA KAPITULIRALA U NEMAČKOJ: OVO SU UZROCI PORAZA čete Baraka Bahara!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Lajpciga rezultatom 3:1 na Red bul areni u okviru trećeg kola G grupe Lige šampiona.

Tim Baraka Bahara u većem delu susreta pokazao je hrabrost i spremnost da igra na najvišem nivou, a falilo je malo i sportske sreće.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Barak Bahar

 

Moramo priznati da je Lajpcig ipak kvalitetniji tim, ali je daleko od ekipe protiv koje ne može da se igra. Zvezda mora da traži priliku za bodove na Marakani.

RAZLOZI PORAZA U NEMAČKOJ

1. LOŠA ODBRANA

Defanziva je definitivno problem za izabranike Baraka Bahara. Pokazali su kod svih golova protivnika nesigurnost. Ostavljano je puno praznog prostora za napade, a reakcija kod trećeg gola gde nije ispucana lopta iz kornera je posledica nespretnosti i straha.

Zvezda je protiv kvalitetnijih protivnika primorana da se brani, ali tim nije takav da može da izdrži 90 minuta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Dragović

 

2. NEDOSTATAK ZAVRŠNOG PASA

Crveno-belima fali "plejmejker" i to je činjenica. Mirko Ivanić nije uspeo da spoji sa golom svoje napadače, a to je nešto što ga je uvek krasilo. In Beom Hvang koji je doveden kao najveće pojačanje luta između toga da bude "osigurač" ili "prekidač", a nije ni jedno ni drugo. Slično je i sa Markom Stamenićem.

3. CENTARŠUT (NEPOSTOJANJE ISTOG)

Napadi Crvene zvezde baziraju se na prodore po bokovima, a za takvu igru potrebno je da se lopta više ubacuje u šesnaesterac, posebno uzevši u obzir da je Šerif Endiaje visok i snažan, te da može biti ozbiljna pretnja glavom. Srđan Mijailović, Stefan Mitrović, Osman bukari, kasnije i Vladimir Lučić ni u jednom trenutku nisu centrirali kako treba. Sve se svelo na prodore koji su neutralisani.

4. PADOVI KONCENTRACIJE

U takmičenju kao što je Liga šampiona koncentracija mora biti prisutna svih 90 minuta.

Zvezda je u drugom poluvremenu uspostavila kontrolu nad utakmicom, a baš u trenutku kada su trebali da izjednače, presekao ih je gol Simonsa. Mladi Holanđanin  izveo je majstoriju, ali je kasnio blok.

Isto se desilo i kod kornera pri rezultatu 2:1. Mnogo jeftino izgubljenih lopti, a protivnik je to znao da kazni.

Ostaje žal za propuštenom šansom za bolji rezultat. Zvezda je želela dobar rezultat, igrači su se borili, a sigurno su svesni gde su pogrešili.

Na Baraku Baharu je da izvuče pouke iz ove utakmice, pa da u Beogradu pred 50 hiljada navijač dokaže da ovaj tim može i da pobedi velikana kao što je Lajpcig.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading