GUDELJ PREKINUO CRNI NIZ! Sećate li se koji je Srbin POSLEDNJI dao gol u Ligi šampiona? Od tada je prošlo GODINU dana! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.10.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povezuje ih gotovo identičan datum.

GUDELJ PREKINUO CRNI NIZ! Sećate li se koji je Srbin POSLEDNJI dao gol u Ligi šampiona? Od tada je prošlo GODINU dana! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Sevilje remizirali su u drugom kolu Lige šampiona na gostovanju PSV Ajndhovenu (2:2), a strelac vodećeg gola za tim iz Andaluzije bio je Nemanja Gudelj.

Srpski reprezentativac je u 68. minutu doneo prednost španskom timu, koju su "filipsovci" anulirali, pogocima De Jonga u 86. s "bele tačke" i Tezea u petom minutu sudijske nadoknade. Pre toga je El Nesiri u 87. doneo novo vođstvo gostima, koje ipak nisu uspeli da sačuvaju.

Ono što se posebno izdvaja u ovom meču jeste da je Piksijev "orao" prvi fudbaler posle gotovo godinu dana, koji je uspeo da u najelitnijem klupskom takmičenju zatrese mrežu.

Pre njega je to pošlo za nogom napadaču Juventusa Dušanu Vlahoviću, u pobedi "stare dame" nad Makabi Haifom od 3:1, u trećem kolu prethodnog ciklusa najelitnijeg klupskog takmičenja, dok je dvostruki strelac bio Adrijen Rabio.

Napadač Torineza je 5. oktobra 2022. postigao gol protiv ekipe koju je tada s klupe predvodio aktuelni trener Crvene zvezde Barak Bahar.

Ipak, to nije pomoglo Juventusu da prođe dalje, pošto je trkuu H grupi završio na trećem mestu s tri boda, kao i Izraelci, ali su nastavili da se takmiče u Ligi Evrope. Iz te konkurencije, dalje su prošli PSŽ (sa Nejmarom i Mesijem) i Benfiku.

Nasuprot tome, Sevilja je i dalje u igri. Rekorder po broju titula u Ligi Evrope ima velike šanse da se domogne druge runde. Ekipa Nemanje Gudelja sakupila je dva boda u B grupi, u kojoj posle senzacionalne pobede nad Arsenalom, vodi Lans sa četiri poena, dok "tobdžije imaju tri. Na poslednjem mestu je PSV sa samo jednim osvojenim bodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading