POTVRĐENO! Lotar Mateus STIŽE na Marakanu!

Autor:

Sport

29.09.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zna se i povod posete bivšeg trenera Partizana najvećem srpskom stadionu.

POTVRĐENO! Lotar Mateus STIŽE na Marakanu!

Foto: Starsport

Uprava Crvene zvezde odavno je uvela praksu da "traži najveće talente po afričkom kontinentu. Naročito se to odnosi na skaute iz Nigerije, dok će nared nedelje na Marakani gostovati Akra Lions, matični klub Osmana Bukarija, čiji je vlasnik legendarni Lotar Mateus.

Bivši trener Partizana odlučio je krajem maja ove godine da kupi "lavove" i dovede ih na Marakanu, a podsetimo da je krilni napadač crveno-belih i reprezentativac Gane ponikao u njemu, odakle je napravio transfer u belgijski Anderleht.

Ipak, strelac gola protiv Sitija neće moći da izađe na megdan bivšem klubu, jer će na teren istrčati omladinski timovi ovih ekipa, ali će moći da ih ugosti. Ekspedicija iz Gane je doputovala u Srbiju, pa će osim Crvene zvezde ukrstiti koplja i sa Čukaričkim.

Odlučili su se u Akra Lajonsima da odigraju utakmice baš sa ta dva beogradska sastava, jer srpski šampion i "brđani" kontinuirano rade na jačanju saradnje sa afričkim ekipama, naročito iz Gane.

 

 

Osim Bukarija, od igrača iz ove države nastupa i Edmund Ado, dok je u Čukaričkom do nedavno bio Samjuel Ovusu, koji je pre sedam dana za 500.000 evra prešao u saudijski Al Sukor.

Dolazak u srpsku prestonicu i potvrdu utakmica s Beograđanima, Akra Lajonsi su izneli na društvenim mrežama.

Podsetimo, među vlasnicima kluba iz Gane je Lotar Mateus, osvajač Zlatne lopte suvlasnik je sa Oliverom Kenigom i Frankom Ačeapongom, a u "lavovima" vidi ogroman potencijal na ovom kontinentu.

- Gana je oduvek imala ogroman potencijal, veliki broj talenata, to se vidi i kroz reprezentaciju. Želimo da dovedemo mlade i dobro obučene igrače u Evropu, zato i ulažemo ovde - rekao je Mateus za Bild kada je kupio klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading