KOLIKO SRBIJA IMA FUDBALERA U INOSTRANSTVU? Evo na kome smo mestu, a ko je NEPRIKOSNOVEN!

Autor:

Sport

17.05.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za fudbalska istraživanja objavio je da je Srbija na destom mestu u svetu po broju igrača koji nastupaju u inostranstvu.

KOLIKO SRBIJA IMA FUDBALERA U INOSTRANSTVU? Evo na kome smo mestu, a ko je NEPRIKOSNOVEN!

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić i Dušan Vlahović

Ovaj podatak donelo je istraživanje pomenute organizacije, bazirano na 88 fudbalskih asocijacija i 135 liga, čiji su rezultati pokazali da je u maju ove godine 380 fudbalera iz Srbije igralo van granica svoje zemlje.

Najviše naših predstavnika igra u komšiluku, tačnije Bosni i Hercegovini (32), Crnoj Gori (24) i Mađarskoj (23).

Potom na listi slede Italija (19), Rusija (17), Severna Makedonija, Španija (15), Uzbekistan (14), Kazahstan, Malta i Slovačka (11)...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković-Savić

Što se tiče ostalih država, na listi je neprikosnoven Brazil, pošto igrača iz ove južnoameričke države u inostranstvu ima čak 1.289, zatim slede fudbaleri Francuske (1.033), pa Argentine (905), Engleske (535), Španije (458), Kolumbije (448) i Nemačka (446), koja zaključuje sedmoro prvoplasiranih država.

Kada je o regionu reč, više igrača koji igraju u inostranstvu od Srbije ima samo Hrvatska (407). Bosna i Hercegovina ima 171 fudbalera, a Crna Gora 97 igrača u drugim zemljama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading