NOVI TROFEJ ZA MESIJA: Argentinac je sada kao "pola" Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

08.05.2023

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superstar PSŽ-a najbolji na planeti.

NOVI TROFEJ ZA MESIJA: Argentinac je sada kao "pola" Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi dobitnik je prestižne nagrade "Laureus" za najboljeg sportistu sveta u 2022. godine.  Prvi put je pobednik bio 2020. kada je trofej "podelio" sa Luisom Hamiltonom.

 

 

Ovog puta dileme gotovo da nije ni bilo, jer je ceo svet gledao, dobar deo je i navijao da Mesi zaokruži karijeru osvajanjem jedinog velikog trofeja koji mu je nedostajao - titulom prvaka sveta sa reprezentacijom. 

Za najbolju sportistkinju proglašena je Jamajčanka Šeli-En Frejzer-Prajs, koja je prošle godine postala prva u istoriji sa pet zlatnih medalja na Svetskim prvenstvima na 100 metara.

Nagrađeni su i španski teniser Karlos Alkaras (napredak godine), fudbaler Mančester junajteda Kristijan Eriksen (povratak godine), švajcarska atletičarka Katerin Debruner je najbolja u konkurenciji osoba sa invaliditetom, kao i Robert Levandovski i fudbalski klub Barselonu za projekat pomoći deci izbeglicama.

Nagrada Laureus je osnovana 2000. godine, a rekorder po broju dobijenih trofeja je Rodžer Federer, koji je pet puta bio laureat. Srpski as Novak Đoković je odmah iza njega sa četiri "titule", poslednju je dobio 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading