DELIJE GA SLAVE KAO HEROJA! Milan Borjan uspeo NEMOGUĆE!

Autor:

Sport

04.05.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao je domaći zadatak generacijama koje dolaze.

DELIJE GA SLAVE KAO HEROJA! Milan Borjan uspeo NEMOGUĆE!

Foto: Starsport

Milan Borjan

Fudbaleri Crvene zvezde preživeli su gostovanje Napretku u Kruševcu u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Želi četa Miloša Milojevića duplu krunu, a malo je falilo da svi snovi puknu "Pod Bagdalom".

Stigao je hrabri Napredak do penala, ali je tu još jednom heroj bio Milan Borjan.

Još jednom je kapiten Zvezde odveo tim u polufinale, uspeo je da odbrani udarce Dejana Kerkeza i Nemanje Đekovića i na taj način sebe još jednom okarakteriše kao specijalistu za penale.

Statistika kaže da je Borjan odbranio četiri penala od ukupno 26, računajući samo regularni tok utakmica otkad je u Crvenoj zvezdi.

Ipak, kada se pogleda Kup - situacija je veoma zanimljiva! Sve je počelo u velikom finalu 2021. godine protiv Partizana. Meč je završen bez golova, a onda je Borjan pokupio trofej. Zaustavio je udarce Milošu Jojiću i Nikoli Štuliću te su crveno-beli stigli do trofeja.

Zatim je naredne sezone niški Radnički odoleo na Marakani u osmini finala Kupa Srbije, te se pristupilo izvođenju penala. Borjan je odbranio četiri od šest i odveo Zvezdu dalje, a crveno-beli su kasnije Kup i osvojili.

Sa Milanom Borjanom na golu Crvena zvezda je šutirala čak šest penal serija. Pobedila je četiri puta - u tri navrata u Kupu Srbije i u istorijskom meču protiv Kopenhagena u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Jedini timovi koji su uspeli da eliminišu crveno-bele posle penala bili su Mačva iz Šapca 2018. godine i Omonija iz Nikozije dve godine kasnije. Tada Borjan nije zaustavio niti jedan penal.

Pored odbranjenih penala, Milan Borjan se u istoriju Zvezde upisao i po jednom postignutom golu sa bele tačke - protiv Voždovca prošle sezone kada je pogodio za 3:1 i erupciju oduševljenja na Marakani.

Dakle, kapiten Crvene zvezde uspeo je nemoguće i postavio je ozbiljan domaći zadatak svim generacijama koje dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading