KATASTROFA ZA PEŠIĆA: Ništa od Nikole - Srbija OSAKAĆENA na Mundobasketu?

Autor:

Sport

04.03.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se nikako neće svideti selektoru "orlova".

KATASTROFA ZA PEŠIĆA: Ništa od Nikole - Srbija OSAKAĆENA na Mundobasketu?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u košarci, pošto je u poslednjem meču grupne faze pobedila Veliku Britaniju, čime je postala poslednja selekcija koja je izvadila vizu za Mundobasket.

Odmah nakon prolaska, počela su nagađanja oko toga ko će se sve naći na spisku selektora Svetislava Pešića, a njega će po svemu sudeći sačekati jedan neočekivan problem.

Naime, srpski košarkaš Nikola Jović, koji trenutno nastupa u NBA ligi za Majami Hit, mogao bi da propusti predstojeće prvenstvo, i to zbog bizarnog razloga.

Naime, kako javlja "San Sentinel", Nikola još uvek nije uspeo da položi sve predmete, odnosno i dalje nije završio srednju školu. O tome je nedavno pričao i Erik Spolstra, trener Hita, koji je izjavio da mladog igrača očekuje polaganje ispita preko aplikacije "Zoom", pošto je njegova generacija sa školskim obavezama završila prošlog proleća.

- Nisam imao vremena, pogotovu zbog vremenske razlike. Čim budem imao malo vremena završiću to - izjavio je Jović svojevremeno, ali se čini da i dalje nije uspeo da završi sa svim školskim obavezama.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović u dresu Majami Hita

On je trenutno povređen, odigrao je samo 15 mečeva za Majami u NBA ligi ove sezone, ali je za to kratko vreme uspeo da obezbedi sebi simpatije velikog dela navijača ovog tima.

Ipak, čini se da će Svetislav Pešić imati velikih problema sa Jovićem, za koga se očekivalo da se nađe makar na prvom spisku, a pitanje je da li će uspeti da ukombinuje sve obaveze preko leta, koje uključuju završetak škole i pripreme reprezentacije.

Podsetimo, prvenstvo sveta se igra ove godine u avgustu i septembru, a domaćini su Japan, Filipini i Indonezija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Moci

06.03.2023 14:31

Uf,uf jaka stvar stvarno katastrofa mnogo rano ga digoste u nebesa,kakav je igrač,treba još da se dokazuje tek je počeo,"katastrofa za Pešića"ccc