LAŽNE FAKTURE I PORESKA PREVARA! Sudi se slavnom portugalskom klubu

Autor:

Sport

02.03.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na meti istražnih organa našlo se i nekoliko menadžera...

LAŽNE FAKTURE I PORESKA PREVARA! Sudi se slavnom portugalskom klubu

Foto: AP Photo/Armando Franca

Skandal u Portugalu! Slavni lisabonski klub Benfika suočen je sa ozbiljnim optužbama za poresku prevaru, pošto je tamošnji sud optužio jednu kompaniju koja tesno sarađuje sa "orlovima", zapravo upravlja klubom, da su otvorili fond za izdavanje lažnih faktura.

Na meti istražnih organa našlo se i nekoliko menadžera, a veruje se da je kompanija Benfika SAD optužena za poresku prevaru, navodi se u kratkoj izjavi koju su okrivljeni dali portugalskim berzanskim vlastima.

Dodaje se da su članovi koji su bili u upravnom odboru od 2016. do 2020. godine od kojih je jedan i dalje na funkciji, takođe optuženi za isto delo, kao i za falsifikovanje dokumenata.

Na pitanje AFP-a, Repupličko javno tužilaštvo je potvrdilo postojanje istrage u vezi sa činjenicama koje bi mogle predstavljati krivično delo utaje poraze, odbijajući da navede imena umešanih zvaničnika.

Kako prenose lokalni mediji, glavni osumnjičeni su Luis Filipe Vijeira, predsenik Benfike od 2003. do 2021. godine, kao i Domingo Soares De Oliveira, aktuelni predsednik kompanije Benfika SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading