MRKELA ZAPALIO MAŠTU "DELIJA": Liga šampiona sve OLAKŠAVA, navijači će biti ODUŠEVLJENI pojačanjima!

Autor:

Sport

13.02.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor tima sa Marakane govorio je o planovima za leto.

MRKELA ZAPALIO MAŠTU "DELIJA": Liga šampiona sve OLAKŠAVA, navijači će biti ODUŠEVLJENI pojačanjima!

Foto: Starsport

Mitar Mrkela

Crvena zvezda nalazi se na korak od titule.

Tim sa Marakane savladao je Voždovac sa 6:0 i tako iskoristio kiks Partizana koji je ponižen od Mladosti GAT u Humskoj (0:4) te pobegao na 11 bodova prednosti.

Titula ove sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što znaju i čelnici tima, pa je tako sportski direktor Zvezde, Mitar Mrkela, u razgovoru za Sportski Žurnal govorio o pojačanjima koja stižu na leto. 

- Uvek mislimo na sadašnjost i budućnost. Angažovali smo igrače kojima ističu ugovori na leto, uradili smo to sada jer nam propisi dozvoljavaju. Reč je o dva kvalitetna igrača, sigurno će biti pojačanja. Olajinka je dugo u Slaviji, najbolji je strelac tog kluba u evropskim takmičenjima. Krilo je, brz, može dobro da odgovori i zahtevima špica. Marko je mlad, moderan centralni vezni. Igrao je za Kopenhagen i u Ligi šampiona, dolazi sa određenim iskustvom. Njegova prednost je da ima i srpski pasoš jer mu je otac rodom iz Novog Sada, a i bonus je - rekao je Mrkela.

Republika

Foto: Starsport

Mitar Mrkela

 

Stamenić i Olajinka su dugo praćeni, dok nisu ispunili kriterijume skauta.

- Uspostavili smo kontakt, prihvatio je da mu Zvezda bude sledeći klub. Olajinka ima izuzetne atletske sposobnosti, brzinu i visinu, dosta dobro igra glavom. Stamenić se pojavio tokom ove sezone, pokazao je zavidan nivo. Dolazi takođe iz velikog kluba, bori se za za titulu. Mlad je i ima prostora da napreduje. Želimo da podmladimo i ubrzamo ekipu. Marko ima sve kvalitete defanzivnog veznog igrača, dobro organizuje igru i ima prenosne lopte. Sve što smo tražili dobili smo o njemu - smatra sportski direktor crveno-belih.

Zvezdi će biti znatno lakše da dovodi igrače ukoliko izbori Ligu šampiona kroz prvenstvo.

- U poslednjih nekoliko godina smo porasli kao klub i na UEFA listi. Sada smo na 40. mestu, što je veliki uspeh. Sledeće sezone ćemo verovatno biti u Ligi šampiona, to je privlačno za sve. Pregovaračka pozicija nam je bila olakšana. – istakao je Mrkela.

Piter Olajinka ima 27 godina, karijeru je u nigerijskom Lajonu, a nosio je i dresove Skenderbega, Genta, Dukle, Zultea, pomenute Slavije... 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Stamenić je karijeru započeo je Vestern Sabursu. Potom je igrao za Velington, a kao jedva punoletni mladić stigao je u Kopenhagen.

Republika

Foto: Profimedia

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading