PREZIMEO SAMO REAL: Totalni krah Španskih klubova u LŠ

Autor:

Sport

02.11.2022

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Špancima se ovo prvi put desilo u 21. veku.

PREZIMEO SAMO REAL: Totalni krah Španskih klubova u LŠ

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa El Klasika

Grupna faza Lige šampiona završava se u sredu uveče, a već je jasno da se među 16 najboljih klubova Evrope plasirao se samo jedan španski predstavnik - Real Madrid, klub koji će na proleće pokušati da odbrani tron.

Madriđani će u poslednjem kolu sa Lajpcigom raspodeliti prva dva mesta u grupi, ali je kristalno jasno da će se naći na žrebu za osminu finala, koji je na programu već u ponedeljak. 7. novembra.

Sa druge strane, u Ligu Evrope su ispali Barselona i Sevilja, dok je madridski Atletiko u potpunosti završio sa međunarodnim takmičenjima za ovu sezonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Trener Atletika Dijego Simeone

Takav slučaj do ove godine nikada nije zabeležen u 21. veku, pošto su najčešće grupnu fazu prolazila sva četiri kluba iz Primere koja se takmiče u eliti, a bilo je slučajeva kada su to činila tri ili dva tima. Međutim, ovakav krah se Špancima nikada nije desio.

Španci u ovom milenijumu čak samo tri puta nisu imali predstavnika u polufinalu Lige šampiona, 2005, 2007. i 2020. godine, a neretko je bio slučaj da i po dve ekipe budu među četiri najuspešnije.

Pritom, u tom periodu su klubovi iz La Lige osvojili čak deset titula prvaka Evrope.

Prema tome, jesen 2022. godine će ostati upamćena kao najveća noćna mora za španske navijače, osim Realovih, a rane bi mogao da im zaleči samo eventualni uspeh reprezentacije na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading