PARNI VALJAK U NEŽELJENOM DRUŠTVU: Partizan kao Barselona i reprezentacija Švajcarske! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.09.2022

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I drugi su se blamirali na sličan način.

PARNI VALJAK U NEŽELJENOM DRUŠTVU: Partizan kao Barselona i reprezentacija Švajcarske! (VIDEO)

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana doživeli su blamantnu eliminaciju na startu Kupa Srbije od ekipe Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Posle regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a onda su se fudbaleri Parnog valjka potpuno obrukali.

U penal seriji promašili su sva četiri jedanaesterca, dok je domaćin postigao dva i tako se plasirao u osminu finala najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja. Sa bele tačke prezicni nisu bili Rikardo Gomeš, Marko Živković, Slobodan Urošević i Patrik Andrade.

Iako su mnogi pomislili da je Partizan jedini tim koji je uspeo da promaši svaki penal u penal seriji, to nije istina, iako je tih timova veoma malo, kada su u pitanju najpoznatija i najveća fudbalska takmičenja.

Najpoznatiji primer neke ekipe koja je uspela da ne pogodi nijedan penala jeste onaj iz finala Kupa šampiona 1986. godine. U njemu su se sastali Steaua i Barselona.

Posle regularnog dela i produžetaka bilo je 0:0, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Rumunski velikan je u penal seriji slavio sa 2:0, nakon što je su igrači katalonskog kluba promašili sva četiri penala, baš kao i Partizan u Sremskoj Mitrovici.

Neprecizni su bili Aleksanko, Pedraza, Pići i Markos, pa je Steaua postala prvi klub iz Istočne Evrope koji se domogao ušatog pehara, kasnije je isti poduhvat napravila i Crvena zvezda.

Kada su u pitanju reprezentacije, jednom se na Svetskim prvenstvima dogodilo da jedan nacionalni tim promaši svaki penal u penal seriji. To je bila reprezentacija Švajcarske.

Švajcarci su na SP u Nemačkoj 2006. godine eliminisani u osmini finala od Ukrajinaca. Posle regularnog dela io produžetaka nije bilo golova, a onda su nastupili penali.

Reprezentativci Švajcarske promašili su sva tri, dok su Ukrajinci postigli tri gola i tako se plasirali u četvrtfinale, gde su kasnije eliminisani od budućeg šampiona Italije.

Štreler, Barneta i Kabanjas su promašili penal za Švajcarsku i tako je doveli do eliminacije, pa je ova zemlja postala jedina u istoriji koja je sa SP ispala, a da nije primila niti jedan gol (penal serije se ne računaju).

Dakle, fudbaleri Partizana, ipak, nisu najgori po ovom parametru, ali teško da im je to bitno posle bruke protiv srpskog drugoligaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading