Radnički će teško do plej-ofa Lige konferencija: Kada Mitrović napusti Niš, Volfsberger će imati više od celog tima skupljih igrača!

Autor:

Sport

18.07.2022

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak izazov pred pulenima Tomislava Sivića.

Radnički će teško do plej-ofa Lige konferencija: Kada Mitrović napusti Niš, Volfsberger će imati više od celog tima skupljih igrača!

Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog iz Niša

Radnički iz Niša će takmičenje u Ligi konferencija početi od drugog kola kvalifikacija, gde će mu rival biti malteška Gzira, a žrebom u Nionu je odlučeno da mu rival u eventualnom trećem kolu bude austrijski Volfsberger.

Ukoliko Nišlije uspešno odrade dvomeč sa Maltežanima, u kom su favoriti, u trećem kolu bi se našli u podređenom položaju.

Analizirajući specijalizovani sajt "Transfermarkt", došli smo do potvrde da će na papiru Volfsberger biti veliki favorit.

Sa jedne strane, kompletna vrednost austrijskog tima iznosi 15,25 miliona evra, dok se Radnički procenjuje na 6.730.000. Pritom, najskuplji igrač Nišlija je Stefan Mitrović koji je pred transferom u Crvenu zvezdu i gotovo sigurno neće dočekati duele sa Volfsbergerom, pa bi njegovim odlaskom ukupna vrednost tima sa "Čaira" pala na 5.930.000 evra.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog slave jedan od golova protiv Partizana

U trenutku kada Mitrović napusti Niš, najskuplji igrači Radničkog biće Nikola Aksentijević, Miljan Škrbić, Filip dujmović i Riohei Mićibući koji vrede po 400.000 evropskih novčanica.

Sa druge strane, Volfsberger ima čak 12 igrača skupljih od toga. U pitanju su centralni vezista Mateus Taferner (dva miliona), štoperi Dominik Baumgartner i Luka Lohošvili, te desni bek Adis Jasić koji vrede po milion i po evra, a sedmocifrenu cenu ima i centarfor Tai Baribo (1.300.000). Takođe, tu su i napadač Dario Vizinger i ofanzivni vezista Tijerno Balo (po 700.000 evra), centarfor Torsten Roher (650.000), špic Nikolaos Vergos i centralni vezista Nikolas Verčing vrede po 600.000 evropskih novčanica, na pola miliona se procenjuje štoper David Guganig i na kraju 450.000 evra vredi golman Lukas Gutlbauer.

Takođe, treba istaći da austrijki predstavnik poslednjih godina ima više iskustva na međunarodnoj sceni, pošto je u sezonama 2019/20 i 2020/21 igrao grupnu fazu Lige Evrope, a u drugoj je čak dočekao i evropsko proleće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading