VELIKA TUGA! Srbi OPLAKUJU legendu: Bio je član ZLATNE GENERACIJE koja je harala STAROM JUGOM!

Autor:

Sport

02.04.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan dan za ljubitelje fudbala!

VELIKA TUGA! Srbi OPLAKUJU legendu: Bio je član ZLATNE GENERACIJE koja je harala STAROM JUGOM!

Foto: Starsport

Ilustracija, fudbal

Nenad Neno Gavrilović, legenda banjalučkog Borca, preminuo je u subotu ujutru u 75. godini života, posle druge i teške bolesti.

Gavrilović je rođen u Banjaluci 1947. godine, a u Borac je došao 1960. godine i debitovao za seniorski tim Banjalučana 1966. godine na utakmici u Puli, protiv Istre.

Bio je član generacije koja je 1970. vratila Borac u Prvu ligu Jugoslavije, potom igrala i finale Kupa Maršala Tita 1974. protiv splitskog Hajduka. Potom je usledio izlazak na evropsku scenu gde se klub iz Republike Srpske suprotstavio luksemburškom Rimelanžu, kao i slavnom Anderlehtu.

Nikada u fudbalskoj karijeri nije dobio crveni karton iako je bio defanzivac. Ostao je do kraja igračke karijere u Borcu iako su ga tražili mnogi jugoslovenski prvoligaši - naveli su iz Borca.

 

 

Nakon igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. Ostaće upamćen kao pomoćnik Husnije Fazlića 1988. godine, kada je Borac osvojio Kup Jugoslavije pobedom nad Crvenom zvezdom (1:0). Sa juniorskom ekipom Borca osvojio je prvenstvo BiH 1983.

Bio je trener i u fudbalskim klubovima Omladinac Banjaluka, Vrbas Banjaluka, FK Krila Krajine i FK Gomionica iz Bronzanog Majdana, a sa trnskom Slogom je 1997. godine osvojio Kup Republike Srpske i bio šampion prvoligaškog zapada, te poražen od Rudara iz Ugljevika u borbi za apsolutnog prvaka Republike Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading