MOLITVE, SUZE, NEMOĆ: Potresno svedočenje saigrača Kristijana Eriksena - spremali smo se da izgubimo prijatelja i saigrača!

Autor:

Sport

14.06.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eriksenova izjava jutros glasila je: Hvala, neću odustati. Sada se osećam bolje - ali želim da razumem šta se dogodilo. Želim da se zahvalim svima na onome što ste učinili za mene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Danske uz svog saigrača Kristijana Eriksena

Pored Eriksenove porodice, nemilim scenama na stadionu "Parken" su bili najviše pogođeni njegovi saigrači iz reprezentacije, ali i iz Totenhema i Intera koji su govorili prvi put posle šokantnog incidenta.

Eriksen je putem video poziva razgovarao sa saigračima iz Danske i Intera i u šali je rekao "Mislim da se osećate gore od mene!"

Pjer Emil Hojbjerg koji je bio njegov saigrač u Totenhemu je bio u velikom šoku dok se odvijala situacija na terenu. 

- Video sam Kristijana kako leži tamo, oči su mu bile bele i pomislio sam da izgleda veoma čudno. Video sam kako Simon Kjer odjurio, a onda ste počeli da razmišljate šta mu se deilo. Polako sam prešao preko klupe. Dolazilo je sve više i više ljudi koji pružaju prvu pomoć i video sam kako Simon maše rukama. Dugo sam stajao sa trenerima i razgovarao, to je bilo jezivo- rekao je Hojbjerg.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hojbjerg istraumiran

Brejtvajt je dodao: Zamalo smo izgubili prijatelja i saigrača. Ne sećam se tačno šta sam rekao u molitvi. Ali to mi je ojačalo veru, to je sigurno. 

Šef danske ekipe Kasper Hjulmand rekao je da je 29-godišnji vezista uveravao saigrače da je "više zabrinut" za njih.

- Ne sećam se puno, više me brine kako ste, momci. Mislim da se osećate gore od mene. Osećam se kao da idem sada na trening, momci. To je tipičan hrišćanin. On je vraški igrač, ali kakav je i čovek- rekao je selektor Danske.

As Intera se takođe našalio da je "spreman za trening", samo dva dana nakon pada. Eriksen ostaje u bolnici u Kopenhagenu sa suprugom Sabrinom i roditeljima.

Kapiten Simon Kjer i golman Kasper Šmajhel posetili su svog saigrača u bolnici, a poslednje informacije kažu da je Eriksenovo stanje stabilno i on je i dalje hospitalizovan radi daljeg pregleda. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading