AUTO KOJI SAM SEBI PLAĆA GORIVO! Nova generacija MERCEDESA je budućnost koji svi čekamo

Autor:

Razonoda

29.09.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mercedes je predstavio revolucionarnu funkciju u svojim novim modelima automobila koja omogućava vozačima da plaćaju gorivo na benzinskim pumpama putem otiska prsta.

AUTO KOJI SAM SEBI PLAĆA GORIVO! Nova generacija MERCEDESA je budućnost koji svi čekamo

Foto: pexels.com

Ova inovacija se odvija putem aplikacije nazvane "Mercedes pay+", koja transformiše automobil u uređaj za plaćanje.

Nakon točenja goriva na benzinskoj pumpi, vozač će moći videti natočenu količinu goriva i iznos računa na ekranu unutar vozila. Da bi izvršio plaćanje, vozač će koristiti senzor otiska prsta koji je integrisan u novi multimedijalni sistem MBUX. Plaćanje se vrši putem debitnih i kreditnih kartica "Mastercard", a vozač će koristiti sopstvenu karticu za transakciju.

Ova inovativna usluga, nazvana "Mercedes me Fuel & Pay", aktivira se kada vozač stigne do povezane benzinske pumpe i ugasi motor. Sistem će automatski prepoznati dostupne benzinske pumpe, a vozač može jednostavno odabrati željenu pumpu. Pre nego što počne točenje goriva, sistem će izračunati maksimalnu ukupnu količinu na osnovu trenutne cene goriva i količine goriva u rezervoaru.

Republika

Foto: youtube.com/Top Gear

 

 

Umesto klasičnog načina autorizacije plaćanja putem mobilnog uređaja, vozač će koristiti senzor otiska prsta kako bi završio transakciju. Nakon točenja goriva, vozač će na ekranu videti količinu natočenog goriva i iznos računa. Plaćanje će se automatski izvršiti, omogućavajući vozaču da napusti benzinsku pumpu bez odlaska do blagajne. Račun će biti poslat vozaču putem elektronske pošte.

Ova inovacija je prvi put ponuđena na tržištu od strane Mercedes-Benz-a i predstavlja korak napred u pružanju praktičnih usluga vozačima. Prema studiji koju je sprovela nemačka kompanija za istraživanje tržišta "GfK" u ime "Mastercard-a", mnogi mladi vozači starosti od 18 do 39 godina izrazili su interesovanje za naručivanje i plaćanje usluga i proizvoda direktno iz svojih automobila.

Ova inovacija je trenutno dostupna na više od 3.600 benzinskih pumpi u Nemačkoj i koristi kartice "Mastercard" i "Visa" za digitalno plaćanje putem "Mercedes pay+". Planira se proširenje ove usluge na druge usluge povezane sa vozilima i na druga evropska tržišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading