KOJE SU BOJE OVE PATIKE? Nova ILUZIJA je zaludela sve jer svi vide DRUGAČIJE!

Autor: M.O.

Lifestyle

17.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koju boju vidite?

KOJE SU BOJE OVE PATIKE? Nova ILUZIJA je zaludela sve jer svi vide DRUGAČIJE!

Foto: TikTok/printscreen

Slika para tenisica zapalila je društvene mreže dok tisuće ljudi raspravlja koje su boje. Ova neobična pojava privukla je pažnju javnosti i izazvala žučne rasprave o percepciji boja među korisnicima društvenih mreža.

Desna ili leva strana mozga?

Lori Greiner, poznata poduzetnica i sudija u popularnom televizijskom showu "Shark Tank", podigla je tenisicu i postavila jednostavno pitanje svom auditorijumu - koju boju vide na tenisici?

Oni koji vide roza i belu boju pokazuju dominaciju desne strane mozga, dok oni koji vide tirkiznu i sivu boju imaju dominantniju levu stranu mozga. Ova pojava je izazvala interesovanje za povezanost između percepcije boja i dominantne strane mozga, iako stručnjaci ističu da je mozak ipak kompleksniji organ nego što se to često percipira.

 

 

Mit o jakoj jednoj strani mozga

Iako mozak funkcioniše kao celina, postoji uporan mit da je jedna strana jača od druge kod svake osobe. Healthline ističe da je ova pojava zapravo mnogo kompleksnija nego što se to često predstavlja, te da je mozak jedan od najintrigantnijih organa u ljudskom telu.

Iako se slika patike prvobitno pojavila 2019. godine, ona je ponovo postala viralni hit i pregledana je više od sedam miliona puta u nešto više od tjedan dana. Brojni komentari korisnika društvenih mreža otkrivaju raznolikost u percepciji boja, te neki čak ističu da su u stanju videti obe kombinacije boja u različitim trenucima.

Različita viđenja i reakcije korisnika

Korisnici društvenih mreža izrazili su svoje iznenađenje i čuđenje ovim fenomenom, komentarišući kako im je teško zamisliti da neko može videti suprotnu kombinaciju boja. Neki su čak izneli i svoja lična iskustva, ističući da su u različitim trenucima mogli videti različite boje na istoj slici. Ova pojava izazvala je živu raspravu i interesovanje korisnika, koji su se aktivno uključili u diskusiju o ovoj neobičnoj optičkoj iluziji.

Slika para tenisica koja je izazvala toliko interesovanja i rasprava na društvenim mrežama, još jednom je pokazala koliko je ljudski mozak kompleksan organ i koliko je raznolika ljudska percepcija. Ovaj fenomen je podstakao ljude da se zapitaju o prirodi ljudske percepcije, ali i da se zabave i uključe u živu diskusiju o ovoj neobičnoj optičkoj iluziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Pero Postar

17.03.2024 17:40

Svetlo krem.