KAKO UKLONITI MASNE TRAGOVE SA PLASTIČNIH ČINIJA? Besplatno je i bez trunke MUKE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa ne nervira više žene od masnih posuda koje je skoro pa nemoguće očistiti.

KAKO UKLONITI MASNE TRAGOVE SA PLASTIČNIH ČINIJA? Besplatno je i bez trunke MUKE!

Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice ne vole da peru sudove i to smatraju jednim od dosadnijih poslova. Iako je činjenica da se nećemo umoriti mnogo, ako nema previše sudova, samo pranje može biti mučno i dosadno za mnoge. Danas domaćice koriste i mašine za sudove, ali veliki problem prave masne posude koje čak i kada perete ručno, ne možete da očistite kako treba.

Mrlje na plastičnim posudama i nakon pranja su velika muka. To se uglavnom dešava kada je reč o pranju masnih činija, nije štetno, već jednostavno ostavlja masni trag zbog koga dalje ostavljamo za sobom nered. Iako mislite da je možda rešenje u nekoj čarobnoj formuli koja može da otkloni sve nečistoće, nije tako. Ovoga puta, sirće i soda bikarbona neće uraditi nikakav posao, treba vam nešto mnogo jednostavnije i lakše za korišćenje.

Očigledno, jedno rešenje koje je zapravo i besplatno, a zahteva minimalan napor je korišćenje tehnike sunčanja.

Foto: pixabay.com

Kako najefikasnije očistiti masne sudove

Dakle, iako postoje rešenja koja su drugima bila izuzetno efikasna, poput belog sirćeta, sode bikarbone, pa čak i tečnog deterdženta, ovoga puta treba koristiti nešto mnogo jednostavnije. Prema svim receptima, jedina stvar koju treba probati je sunčanje, piše "Huffpost".

Navodno, sve što treba da uradite je da stavite posuđe na sunce na nekoliko sati i pustite ih da se "sunčaju". Allrecipes navodi da je to jedino i efikasno rešenje.

- Sunce može prirodno ukloniti deo boje i sve zaostale mirise. Imajte na umu da ovaj pristup neće biti delotvoran zimi ili kada upalite blagu klimu, zaista vam je potrebno intenzivno, direktno sunce - prenosi se na sajtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading